24.2
09:00

Ουκρανία: Δραματικές ώρες κατά την εισβολή ευρείας κλίμακας της Ρωσίας

AEK1924.gr team
Ουκρανία: Δραματικές ώρες κατά την εισβολή ευρείας κλίμακας της Ρωσίας

Εκρήξεις σε Μαριούπολη, Οδησσό, Χάρκοβο και άλλες πόλεις – Από 3 διαφορετικά σημεία εισέβαλε στη χώρα ο Πούτιν – Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι κατέρριψε 5 ρωσικά αεροσκάφη, ο ρωσικός λέει ότι έθεσε εκτός λειτουργίας αεροπορικές βάσεις – Κήρυξε στρατιωτικό νόμο ο Ζελένσκι – Οι φιλορώσοι αυτονομιστές λένε ότι κατέλαβαν δύο πόλεις στο Λουχάνσκ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εκρήξεις και οι εχθροπραξίες στο Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό και πολλές πόλεις της Ουκρανίας, καθώς εξελίσσεται η «εισβολή ευρείας κλίμακας» της Ρωσίας στην γειτονική της χώρα. Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι γίνονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα και μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και ένας ακόμη τραυματιστεί στο Μπρόβαρι στην επαρχία του Κιέβου.

Παράλληλα ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι ακούστηκαν τέσσερις ακόμη εκρήξεις στην Μαριούπολη, στην ανατολική Ουκρανία, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Από το πρωί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονταν από νωρίς πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης. Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.

Σειρήνες συναγερμού ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία. Κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει μηνύματα από τις περιφερειακές αρχές να «διατηρήσουν την ηρεμία τους» και να αναμένουν οδηγίες.

Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία και από τη Λευκορωσία με λευκορωσική υποστήριξη γύρω στις 05:00 πμ τοπική ώρα σήμερα, και μια επίθεση εξαπολύθηκε επίσης από την προσαρτημένη Κριμαία, ανακοίνωσε σήμερα η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας. Σύμφωνα με αυτή, επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις ουκρανικές περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

Στη νότια Ουκρανία, και πιο συγκεκριμένα στην Οδησσό, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε νωρίς το πρωί πως ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό. Ο ουκρανικός στρατός, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας αποκρούει αεροπορική επίθεση των εισβολέων, ενώ διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ακούγονταν το πρωί της Πέμπτης στο Κίεβο:

Υπάρχουν επίσης αναφορές για επιδρομή ρωσικών μαχητικών σε αεροδρόμιο έξω από την πόλη του Κιέβου αλλά και στο Χάρκοβο.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταλάβει τις πόλεις Σχάστια και Στανίτσια Λουχάσνκα στην επαρχία Λουχάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Προς το παρόν τις πληροφορίες δεν έχουν σχολιάσει οι αρχές στο Κίεβο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement