Οι δυο άνθρωποι της ΑΕΚ απολογήθηκαν και απαλλάχθηκαν για τις διαμαρτυρίες στον διαιτητή Παπαδόπουλο για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα να τιμωρείται με πρόστιμο.
Ο Παναγιώτης Κονέ και ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχαν κληθεί απ’ τον αθλητικό δικαστή, για διαμαρτυρίες και είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και κινδύνευαν με αγωνιστικό αποκλεισμό από 1 ως 6 αγωνιστικές ημέρες, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από 1 ως 12 μήνες και πρόστιμο από 10.000 ως 50.000 ευρώ.
Οι δυο άνθρωποι της Ένωσης απολογήθηκαν σήμερα, δίνοντας την δική τους θέση για τα όσα έγραψε στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο παρατηρητής του ματς και για τα οποία κλήθηκαν ενώπιον του αθλητικού δικαστή.
Μετά την απολογία τους, οι Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου απαλλάχθηκαν απ’ τις κατηγορίες, καθώς η απολογία τους, ήταν ξεκάθαρη ότι ουδέποτε μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών, παρά μόνο βρισκόντουσαν στον διάδρομο έξω απ’ αυτά και η μοναδική επαφή που είχαν με τον διαιτητή, ήταν στην ερώτηση του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, “γιατί δεν έδωσες το πέναλτι;” και στην οποία δεν πήρε απάντηση.
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ απαλλάχθηκαν και δεν θα τιμωρηθούν, αλλά ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την Ένωση με πρόστιμο 9.500 ευρώ, για το παραπάνω συμβάν.
Αναλυτικά η απολογία του Παναγιώτη Κονέ:
“Πηγαίναμε προς τα αποδυτήρια της ομάδας μας γιατί είναι ένας ο διάδρομος. Ο Παπαδημητρίου έκανε ερώτηση στον διαιτητή γιατί δεν έδωσε το πέναλτι, πήγα στον Παπαδημητρίου και τον ρώτησα «τι του είπες, φοβάται; είναι καλός διαιτητής, γιατί δεν το έδωσε». Ήταν από πίσω ο παρατηρητής, τα άκουσε και τα έγραψε. Ο διαιτητής δεν απάντησε, κοίταξε τον Παπαδημητρίου και συνέχισε… Το να κάνεις διάλογο με τον διαιτητή είναι υγιές».
Αναλυτικά η απολογία του Γιάννη Παπαδημητρίου:
«Δεν έγινε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπε ο Κονέ. Τον ρώτησα γιατί δεν έδωσε το πέναλτι. Πηγαίνοντας προς τον χώρο των αποδυτηρίων της δικής μου ομάδας, του έκανα την ερώτηση. Ο Κονέ με ρώτησε τι του είπα. Δεν έχω εικόνα ότι πίσω μου ήταν ο παρατηρητής. Δεν έγινε καμία στιχομυθία, κανένας διάλογος, μια ερώτηση ήταν. Δεν έχω βρίσει ποτέ, δεν έχω κάνει επίθεση αλλά ποδοσφαιρικά μπορώ να μιλάω σε έναν διαιτητή».
Η ανακοίνωση:
ΠΑΕ ΑΕΚ, Π. ΚΟΝΕ (Διαπιστευμένος), Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Διαπιστευμένος): “Βάσει των αναφερομένων στο από 20/2/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 20/2/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα”: Απαλλάσσει τους Π. Κονέ και Ι. Παπαδημητρίου. Συνολική χρηματική ποινή στην ΠΑΕ ΑΕΚ εννέα χιλιάδων πεντακοσίων (9.500,00) ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement