27.1
16:53

Αύξηση της πληρότητας των γηπέδων στο 50% εισηγούνται οι ειδικοί

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Θετικά για την επάνοδο των φιλάθλων στα γήπεδα σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Θετική φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τόσο στην επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και την διασκέδαση, όσο και την κατά 50% αύξηση του ποσοστού κάλυψης στα γήπεδα.

Η σύσκεψη της επιτροπής είναι σε εξέλιξη και έχει ως αντικείμενο την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που κανονικά ισχύουν έως την Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή εκτιμάται πως θα εισηγηθεί την επαναφορά της μουσικής χωρίς την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας.

Παράλληλα δεκτή φαίνεται πως θα γίνει η εισήγηση για μικρή παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση.

Αναλυτικότερα, μια ενδεχόμενη απόφαση για παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας εκτιμάται πως θα δώσει την δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να κάνουν την ενισχυτική δόση λόγω κακοκαιρίας και βρίσκονται κοντά στη συμπλήρωση του 7ου από την έκδοση του πιστοποιητικού τους να τακτοποιήσουν τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Σε κάθε περίπτωση η λήψη ενός τέτοιου μέτρου φαίνεται πως θα αφορά μόνο τους πολίτες των περιοχών που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία Ελπίς.

Μετά το πέρας της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις τόσο για την τύχη των περιοριστικών μέτρων όσο και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση και έχουν περάσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό του θα θεωρείται ανεμβολίαστος.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ομόφωνα στις 19/1 την παράταση των μέτρων για ακόμη μία εβδομάδα, με τα μέτρα να παραμένουν σε ισχύ μέχρι και τις 06:00 πμ της 31ης Ιανουαρίου.

Tα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι τα εξής

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.

Απαγορεύεται η μουσική.

Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.

Πηγή: skai.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement