26.1
09:59

Τρίβει τα… χέρια της η ΑΕΚ με Μπαλάντα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ΑΕΚ έχει ψηλά τη λίστα τον 28χρονο Κολομβιανό, η απόκτηση του οποίου θα μπορούσε να ανεβάσει πράγματι επίπεδο τον άξονα της ομάδας. Παίκτης με… γεμάτο παλμαρέ, παραστάσεις και στοιχεία που λείπουν.

Δεδομένα οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν καθυστερήσει αισθητά να φέρουν τον χαφ που γνώριζαν πως χρειάζεται η ομάδα.

Από τις πρώτες ημέρες του Αργύρη Γιαννίκη στην Ένωση, το κενό στον άξονα ήταν εμφανές, με τα πρώτα σημάδια να έχουν δοθεί ακόμα νωρίτερα.

Η περίπτωση του Ντανίλο Μπαρμπόσα «χάθηκε» με τον Βραζιλιάνο να παραμένει στην Νις και μαζί του σπαταλήθηκε πολύτιμος χρόνος. Τέσσερις ημέρες πριν το φινάλε των μεταγραφών, ο χαφ ακόμα αγνοείται.

Από το εξωτερικό ωστόσο αποκαλύφθηκε το όνομα του Έλντερ Μπαλάντα, ενός παίκτη που προέκυψε μετά την αλλαγή προπονητή στην Κλαμπ Μπρίζ, γεγονός που τον έθεσε εκτός πλάνων.

Πρόκειται για μία περίπτωση που εφόσον η ΑΕΚ καταφέρει να «κλείσει», θα πρόκειται για σημαντική… ρελάνς, ικανή να «σβήσει» την κωλυσιεργία των Κιτρινόμαυρων.

Ευκαιρία για την ΑΕΚ ο Μπαλάντα

Ο Μπαλάντα δεν θα είχε εμφανιστεί στον δρόμο της Ένωσης, εάν δεν είχε επιλέξει ο Κλεμάν να αποχαιρετήσει την Κλαμπ Μπριζ για την Μονακό και τον Σχρέουντερ να τον αντικαθιστά.

Μία περίπτωση που την χαρακτηρίζεις… ευκαιρία, καθώς πρόκειται για παίκτη με βιογραφικό βαρύτερο από αυτά που εξετάζονταν. Ακόμα και από αυτό του Μπαρπόσα, θα μπορούσε κανείς να πει.

Αυτό σημαίνει πως το κασέ του είναι υψηλότερης ακόμα κλίμακας και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης απαιτούν αποφάσεις που δεν θα χρειάζονταν σε άλλες περιπτώσεις που εξετάστηκαν/προτάθηκαν στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Ο Μπαλάντα διαθέτει ένα πλούσιο παλμαρέ με 10 τίτλους σε Αργεντινή, Βέλγιο και Ελβετία και παραστάσεις που τον καθιστούν ικανό να ηγηθεί του κιτρινόμαυρου άξονα.

Η ΑΕΚ κρατά χαμηλά την μπάλα, δίχως να επικοινωνεί το παραμικρός – δείγμα θετικό – περιμένοντας πως στο τέλος θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά της.

Αριστεροπόδαρος στόπερ

Γνωστά τα «θέλω» της Ένωσης για το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη που αναζητούσε για τον άξονα, προσεγγίζοντας περιπτώσεις μέσων με αμυντικό προσανατολισμό.

Έτσι και ο Μπαλάντα, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε ως κεντρικού αμυντικού (231 επίσημα ματς: 146 ως στοπερ, 82 ως αμυντικός μέσος και 3 ως αριστερό μπακ), όμως η τεχνική του κατάρτιση τον προώθησε.

Συγκεκριμένα η σεζόν 2018-19 ήταν η μεταβατική για τον ίδιον χρονιά. Έκτοτε χρησιμοποιείται ως αμυντικός μέσος, όμως το γεγονός πως πρόκειται για αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή, κάνει τον Γιαννίκη να… τρίβει τα χέρια του βλέποντας – σε αρκετά ματς – πρόβλημα στα στόπερ.

Όλα αυτά όμως μιλώντας πάνω στο ενδεχόμενο απόκτησης του παίκτη από την ΑΕΚ. Μίας δεδομένα δύσκολης περίπτωσης, η οποία όμως δεν αποτελεί όνειρο απατηλό.

Δεν παύει να αποτελεί περίπτωση ιδανική για τα τωρινά δεδομένα, έχοντας μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς ΑΕΚ και δείχνοντας ελάχιστες δυνατότητες ευελιξίας στην αγορά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement