04.1
21:02

Σχολεία: Με 3 νέα μέτρα το άνοιγμα – Rapid test και self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές

AEK1924.gr team
Σχολεία: Με 3 νέα μέτρα το άνοιγμα – Rapid test και self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές
Advertisement

Με αυξημένο testing ανοίγουν την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία, όπως ανακοίνωσαν η Νίκη Κεραμέως και ο Θάνος Πλεύρης στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Με αυξημένο testing ανοίγουν την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία, όπως ανακοίνωσαν η Νίκης Κεραμέως και ο Θάνος Πλεύρης στη «σκιά» της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως αποφασίστηκε, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα με όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, άσχετα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να υποβάλλονται σε τρία self test για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής τους στα θρανία.

Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου 2022:

  1. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου (3 δωρεάν αντί για 2) – Η διάθεση θα γίνεται από φαρμακεία.
  2. Τα 2 δωρεάν self test θα διενεργούνται από εμβολιασμένους μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη: Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα 5 ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test. Θα γίνεται έλεγχος σε όλο το τμήμα. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid test, ένα self test και τα 2 δωρεάν self test (σύνολο 5). Oι εμβολιασμένοι μαθητές 3 self test. Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί 5 τεστ και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί 3 self test την εβδομάδα.

Επίσης θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, θα ισχύει η αναστολή εκδρομών και τα σπαστά διαλείμματα. Συνεχίζει ως έχει η λειτουργία των πανεπιστημίων και λοιπών εκπαιδευτικών δομών. «Η επιτροπή θεωρεί πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε με υποδειγματικό τρόπο. Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη», είπε ο Θάνος Πλεύρης. «Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι καίριας σημασίας για τα παιδιά. Τα σχολεία να εφαρμόζουν κανόνες για να προστατεύεται η εκπαιδευτική κοινότητα. Θεσπίσαμε ένα πρωτόκολλο με αυξημένους ελέγχους. Στο 80% των περιπτώσεων που εντοπίστηκε κρούσμα σε τμήμα δεν υπήρξε δεύτερο. Αναμένουμε πολλά κρούσματα στο ερχόμενο διάστημα», σημείωσε από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως.

Αλλαγές στην αναρρωτική άδεια

Η μετάλλαξη Ομικρον είναι πλέον κυρίαρχη, όπως δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, ωστόσο η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παρατηρείται κυρίως στα επείγοντα περιστατικά και στις απλές κλίνες. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία με Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, ο οποίος θα διαθέσει το 10%-15% των κλινών του για COVID περιστατικά, ενώ ήδη υπάρχει συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές και στις ΜΕΘ για non COVID περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «τα αυξημένα κρούσματα μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε τον τρόπο που χορηγείται το πιστοποιητικό νόσησης». Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους με θετικό rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το θετικό rapid test με PCR. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι για να δοθεί αναρρωτική άδεια από τους εργοδότες αρκεί το θετικό rapid τεστ για όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->