Συνολικά 54 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον στη χώρα ενώ ακόμη 154 περιπτώσεις θεωρούνται «ύποπτες» – 7.665 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή με τα 3.433 να εντοπίζονται στην Αττική.
H επέλαση της μετάλλαξη Ομικρον στη χώρα μας συνεχίζεται καθώς μόλις σε μία ημέρα επιβεβαιώθηκαν 21 επιπλέον κρούσματα και πλέον την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως έχουν επιβεβαιωθεί 54 μολύνσεις της συγκεκριμένης μετάλλαξης. Παράλληλα 154 επιπλέον κρούσματα θεωρούνται ύποπτα.
Κι όλα αυτά σε μία ημέρα που ανακοινώθηκαν 7.665 νέα κρούσματα covid-19 με την Αττική να σημειώνει «μαύρο ρεκόρ» με 3.433 μολύνσεις, τις περισσότερες από την αρχή της πανδημίας. Από αυτά τα κρούσματα τα 1.173 εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας ενώ στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 985 μολύνσεις.
Από σήμερα, 24 Δεκεμβρίου, ισχύει το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση της διασποράς, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 27/12 συνεδριάζει εκ νέου η επιτροπή ώστε να αποφασιστεί αν τα νέα μέτρα που προγραμματίζονται για τις πρώτες ημέρες του 2022 εφαρμοστούν νωρίτερα.
Κυρίαρχο στοιχείο των νέων μέτρων είναι η χρήση μάσκας παντού και σε πολλές δραστηριότητες επιβάλλεται η χρήση διπλής μάσκας, ενώ οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.
Ετσι λοιπόν, απαραίτητη είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας σε:
Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται:
Πηγή: reader.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement