24.12
09:15

«Γιορτή» στην Λιβαδειά, πριν τις γιορτές (VIDEO)

AEK1924.gr team
«Γιορτή» στην Λιβαδειά, πριν τις γιορτές (VIDEO)

Σαν σήμερα (24/12) το 1989 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Λεβαδειακό για την 15η αγωνιστική, παραμονή Χριστουγέννων.

Να κλείσουν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους για τον 1989 ήθελαν οι κιτρινόμαυροι ποδοσφαιριστές, κάτι που τελικώς φάνηκε πως κατάφεραν.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, η Ένωση κατάφερε με το τέρμα του Γιώργου Σαββίδη στο 13’, να πάρουν το «διπλό» μέσα στην Λιβαδειά.

Η νίκη ήρθε μέσα σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, γεμάτο λάσπη και νερό, ενώ για 67 λεπτά οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, εξ’ αιτίας της αποβολής του Στέλιου Μανωλά.

Επεισόδια δημιουργήθηκαν στο ημίχρονο του αγώνα αλλά και στη λήξη, με εκδρομείς των κιτρινόμαυρων και της αστυνομίας που πήραν έκταση και μέσα στην πόλη μετά το τέλος.

Το πρωτάθλημα βρισκόταν σε μεγάλο αναβρασμό και μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή ήταν και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, όλο από 23 βαθμούς ο καθένας.

Η σύνθεση της ΑΕΚ:

Μήνου, Βασιλόπουλος, Κούτουλας, Μανωλάς, Πεππές, Σταματής, Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα (69΄Γεωργιάδης), Οκόνσκι, Σαββίδης

Στιγμές από την αναμέτρηση:

Άλλα αποτελέσματα (24/12):

1967 ΑΕΚ – Πανελευσινιακός 0-0

1972 ΑΕΚ – Εθνικός 1-0

1978 Ρόδος – ΑΕΚ 0-1

1981 Πανελευσινιακός – ΑΕΚ 2-3

Σημαντικά γεγονότα (24/12):

1979: Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. αποδέσμευσε τον ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement