08.12
17:10

Πιστοποιητικό νόσησης: Περιθώριο 3+1 μήνες για εμβολιασμό μετά τη λήξη του

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader αναμένεται να ανακοινώσει ότι μετά τη διαπίστωση της νόσησης, η οποία προκύπτει μόνο ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο με μοριακό τεστ (PCR), ο πολίτης θα έχει περιθώριο 3+1 μήνα για να υποβληθεί σε εμβολιασμό κατά της covid-19, αλλιώς θα υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπονται.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (8/12) κι ο Θάνος Πλεύρης περιμένει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε ανακοινώσεις αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και μ’ αυτό της νόσησης από κορωνοϊό. Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader αναμένεται να ανακοινώσει ότι μετά τη διαπίστωση της νόσησης, η οποία προκύπτει μόνο ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο με μοριακό τεστ (PCR), ο πολίτης θα έχει περιθώριο 3+1 μήνες για να υποβληθεί σε εμβολιασμό κατά της covid-19.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί όλες τις κυρώσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Εν ολίγοις δεν θα έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης σε χώρους που είναι αποκλεισμένοι με τις ισχύουσες διατάξεις για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement