03.12
14:52

Εμβολιασμός: Συνεδριάζει η Επιτροπή για την τρίτη δόση – Ανοίγει για όλους στους τέσσερις μήνες

AEK1924.gr team
Advertisement

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επεξεργάζεται το αίτημα της Κυβέρνησης για χορήγηση της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες αντί των έξι και οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα ώστε να έχουν πρόσβαση στην αναμνηστική δόση όλοι οι ενήλικες.

Άμεσα αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στους τέσσερις μήνες αντί των έξι, όπως έχει εισηγηθεί σχετικά η κυβέρνηση. Έχει ζητηθεί η σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών που αφού έλαβε τα επιπρόσθετα στοιχεία που χρειαζόταν, επεξεργάζεται το θέμα με τις αποφάσεις να αναμένονται ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Η σχετική εισήγηση, λοιπόν, αναμένεται, άμεσα και πλέον αναμένεται ακόμη και από την ερχόμενη Δευτέρα να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει τις πρώτες δύο δόσεις, και έχουν παρέλθει τουλάχιστον τέσσερις μήνες, να μπορούν να προγραμματίσουν και την τρίτη. Πρακτικά ακόμα και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους στις αρχές Αυγούστου, θα δικαιούνται να κάνουν την τρίτη δόση στο τετράμηνο, προκειμένου να είναι όσο πιο θωρακισμένοι έναντι της νέας μετάλλαξης.

Από τη στιγμή που θα υπάρξει θετική εισήγηση, για την κυβέρνηση είναι ζήτημα ολίγων ημερών να ανοίξει και άλλα ραντεβού για όλους.

Τι θα ισχύσει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ένα από τα θέματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι ειδικοί, έχει να κάνει με την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού των πολιτών που δεν κάνουν άμεσα την τρίτη δόση, αν και το δικαιούνται. Με δεδομένο τώρα, ότι η τρίτη δόση ανοίγει για όλους τους ενηλίκους, είναι σαφές ότι και το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδόθηκε με δύο δόσεις θα πρέπει να έχει μια ημερομηνία λήξης. Αυτή δεν θα είναι στους τέσσερις μήνες, αλλά δεν θα παρατείνεται επ’ αόριστον η ισχύς του πιστοποιητικού. Με άλλα λόγια, από ένα σημείο και μετά, η τρίτη δόση θα είναι κριτήριο για την ισχύ του πιστοποιητικού.

Πηγή: reader.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement