29.11
22:30

Κορωνοϊός – Κωδικός «Ρεβεγιόν»: Η κυβέρνηση διανέμει δωρεάν self test σε όλους για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

AEK1924.gr team
Advertisement

Στην κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσουν στην προμήθεια μιας μεγάλης ποσότητας self test, προκειμένου να διατεθούν σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενόψει των χριστουγεννιάτικων ημερών που περιλαμβάνουν αυξημένη κινητικότητα και κοινωνικότητα.

Ρεβεγιόν με τα… self test ανά χείρας θα κάνουν οι πολίτες και αυτό γιατί η κυβέρνηση από τη μια δεν θέλει να περιορίσει την κοινωνική δραστηριότητα τις μέρες των γιορτών, από την άλλη, όμως, θέλει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια γίνεται. Έτσι, στην κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσουν στην προμήθεια μιας μεγάλης ποσότητας self test, προκειμένου να διατεθούν σε όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενόψει των χριστουγεννιάτικων ημερών που περιλαμβάνουν αυξημένη κινητικότητα και κοινωνικότητα.

Πρακτικά, τα self test θα διανέμονται δωρεάν μέσω των φαρμακείων, με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη ενώ το πόσα θα είναι θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τις αμέσως επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις από μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας. Η διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Δεκεμβρίου και θα πρόκειται για ισχυρή σύσταση προς όλους τους πολίτες, μαζί με ευρύτερες συστάσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και οριοθέτηση των επαφών και την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση δρομολογεί ήδη τη σχετική προμήθεια, όπως κάνει και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, για να υπάρξει αυξημένο testing τις μέρες των γιορτών (Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) ενώ το κόστος της προμήθειας δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Η σύσταση των κυβερνητικών στελεχών είναι οι πολίτες να κάνουν όσα θα έκαναν τις ημέρες των γιορτών, όταν και οι επιδημιολογικές συνθήκες θα είναι κάπως καλύτερες σε σχέση με σήμερα, να επιμείνουν, όμως, και στον προληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό, προκειμένου οι συναθροίσεις και τα τραπέζια να μην λειτουργήσουν, όσο γίνεται, ως βόμβες διασποράς και ενώ δεν έχει ακόμα το σύνολο του πληθυσμού δικαίωμα να κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση.

Πηγή: reader.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement