25.11
09:15

«Βολιδοσκοπούν» σε Ισπανία και Ιταλία

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μπακάκης και Σβάρνας είναι δυο παίκτες που δεν βρίσκουν χώρο και χρόνο στα πλάνα του Γιαννίκη και δεν θα έλεγαν «όχι» στην προοπτική του εξωτερικού, έχοντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας.

Με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο, η ΑΕΚ μοιάζει πως αγωνιστικά αρχίζει να βρίσκει την ταυτότητα που της έλειπε από το παιχνίδι της.

Παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό, θετικά σημάδια δείχνουν πως βαδίζει στο σωστό δρόμο, έχοντας ωστόσο σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Το «φορμάρισμα» επομένως της Ένωσης του Γιαννίκη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι επιλογές της ενδεκάδας έχουν ξεκαθαρίσει, σχετικά με το ποιους έχει στις υψηλές και ποιους στις πιο χαμηλές, θέσεις προτίμησης.

Στην δεύτερη κατηγορία φαίνεται πως ανήκουν δυο ποδοσφαιριστές που δεν είχαν συνηθίσει τον εαυτό τους εκτός ενδεκάδας. Ο λόγος για τον Μιχάλη Μπακάκη και τον Στράτο Σβάρνα. Δυο διεθνείς αθλητές της ΑΕΚ που επένδυσε πάνω τους.

Η ομάδα έχει αλλάξει άρδην από εκείνη που αγωνίστηκε στην περσινή (κάκιστη) σεζόν και οι δυο Έλληνες έχουν υποβαθμισμένο ρόλο, βάσει λεπτών συμμετοχής που έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα.

Ιταλία και Ισπανία… αρέσουν

Το φλέρτ ανάμεσα στις Ισπανικές ομάδες και τον Μπακάκη δεν είναι καινούργιο. Ο 30χρονος ακραίος οπισθοφύλακας υπήρξε και υπάρχει στις σχετικές λίστες.

Μάλιστα, η Λεγανές είναι καταθέσει επίσημη πρόταση στην ΑΕΚ, η οποία και απορρίφθηκε, όμως το παράθυρο να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν έχει «κλείσει» οριστικά.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητικότητα από μεριάς του, αναζητώντας λύση για τον λιγοστό χρόνο συμμετοχής που έχει με την ομάδα, με την προοπτική της αποχώρησης να την σκέφτεται σοβαρά.

Στο ίδιο πλαίσιο κινητικότητας και ο Σβάρνας, ο οποίος έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τις ομάδες της γειτονικής Ιταλίας, με τον Βιτσένζο Καβαλιέρε να αποτελεί πλέον τον νέο του εκπρόσωπο.

Οι δυο διεθνείς Έλληνες – σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΕΚ1924 – βρίσκονται στα… συρτάρια ομάδων από την Ισπανία και Ιταλία, δίχως όμως να έχει προκύψει κάτι χειροπιαστό.

Υπολογίσιμα συμβόλαια

Η ΑΕΚ δεν έχει ενημερώσει κανέναν εκ των δυο για να βρει ομάδα. Τόσο ο Μπακάκης, όσο και ο Σβάρνας παραμένουν στο δυναμικό της ομάδας και στις επιλογές του Γιαννίκη.

Το γεγονός πως μετρούν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής φέτος είναι κάτι που έγκειται στις νέες προσθήκες αλλά και στην αναβάθμιση που υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ, με στόχο την βελτίωση.

Αμφότεροι έχουν συμβόλαια (Σβάρνας: 2025 και Μπακάκης: 2023) και η όποια πιθανότητα αποχώρησης θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, είτε μέσω πώλησης, είτε μέσω κάποιου δανεισμού.

Δεδομένα όμως τον Ιανουάριο θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς είναι εμφανές πως ο νέος ρόλος που έχουν στην ομάδα, δεν είναι στα «θέλω» τους, στην φάση που βρίσκεται η καριέρα τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement