16.11
18:28

Καθ’ όλα νόμιμη η ΑΕΚ για τον αετό που θα πετάει πάνω απ’ την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena

AEK1924.gr team
Advertisement

Ξεκάθαρα και καθ’ όλα νόμιμα είναι τα δεδομένα για την ΑΕΚ και τον αετό που θα πετάει πάνω απ’ την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας.

Τις τελευταίες εβδομάδες και μετά την ανακοίνωση της ΑΕΚ, ότι θα πετάει ένας αετός πάνω απ’ το νέο γήπεδο της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια της, δημιουργήθηκε ένα θέμα, από φιλοζωικές και το πολιτικό παρασκήνιο της χώρας, κρίνοντας απαράδεκτη και παράνομη την συγκεκριμένη κίνηση, αναφέροντας ότι δεν είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιείται ένα άγριο ζώο για τις ανάγκες του θεάματος.

Μάλιστα, όλα τα παραπάνω οι διάφοροι εμπαθείς με το συγκεκριμένο θέμα, τα στηρίζουν σε λανθασμένα στοιχεία και σε… αερολογίες, που έχουν ως αποτέλεσμα στο να εκτεθούν και να φανούν οι προθέσεις τους, που αφορούν το να κερδίσουν τις εντυπώσεις, με την αντίρρηση τους.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναφερθεί μέσα στις αναφορές τους, ότι ο αετός που θα χρησιμοποιηθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, είναι χρυσαετός και είδος προς εξαφάνιση, που όμως δεν έχει καμία δόση αλήθειας, καθώς ο αετός που ετοιμάζει η Ένωση για την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena είναι Ευρωπαϊκός Θαλασσαετός, που γεννήθηκε σε συνθήκες ανθρώπινης εκτροφής, από γεννήτορες εκτροφής, που σημαίνει ότι δεν αποτελείται στην κατηγορία των άγριων ζώων.

Με απλά λόγια και σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η ΑΕΚ είναι καθ’ όλα νόμιμη, σύμφωνα με τον νόμο που είναι ξεκάθαρος, όσον αφορά τέτοιου είδους πτηνά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Από τη στιγμή που γεννήθηκε το φρόντισαν και το τάισαν άνθρωποι σύμφωνα με τον νόμο, το μεγάλωσαν και το εκπαίδευσαν άνθρωποι σύμφωνα με τον νόμο, το εξάσκησαν και το διαχειρίζονται άνθρωποι σύμφωνα με τον νόμο, το χρησιμοποιούν άνθρωποι σύμφωνα με τον νόμο και τις αυστηρές κείμενες διατάξεις του εθνικού και διεθνούς θεσμικού πλαισίου, για τα εκτρεφόμενα αρπακτικά πτηνά”.

Ακόμα κι’ αυτοί που επικαλούνται το Άρθρο 23 περί ζώων, προχωρούν σε «λογοκρινόμενο και με ψευδή τρόπο» όπως αναφέρει και η πλευρά της ΑΕΚ.

Κι’ αυτό γιατί το άρθρο 23 ρητά αναφέρει ότι εκδηλώσεις με συμμετοχή ζώων επιτρέπεται, στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων, εάν διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και με υποχρεωτική παρουσία κτηνιάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ρητά ο νόμος αναφέρει ότι, «εκδήλωση με συμμετοχή ζώου ή ζώων αδειοδοτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, όπου θα τελεστεί η εκδήλωση».

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα λοιπόν, όπως αναφέραμε και παραπάνω η ΑΕΚ είναι καθ’ όλα νόμιμη και θα προχωρήσει την ιδέα για το πέταγμα του αετού πάνω απ’ το νέο γήπεδο στα εντός έδρας παιχνίδια, κάνοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται, με πρώτη και κύρια, το αίτημα για την άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Φιλαδελφειας στο οποίο η ΑΕΚ θα καταθέσει το προσεχές διάστημα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement