28.10
13:05

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες και για την εγκατάσταση του φωτισμού στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena

AEK1924.gr team
Advertisement

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση του φωτισμού του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στο στέγαστρο.

Οι εργασίες για την Αγιά Σοφιά – OPAP Arena προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης των καθισμάτων στις εξέδρες του γηπέδου και συγκεκριμένα του κάτω διαζώματος.

Μετά απ’ την εγκατάσταση των καθισμάτων, θα πάρουν σειρά όπως όλα δείχνουν τα ηλεκτρολογικά έργα και ο φωτισμός του γηπέδου, τα οποία και έχει αναλάβει από κοινού η Cosmote με την Neurosoft, έπειτα από διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής και αποτελούσε τον τελευταίο διαγωνισμό για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες επιμέρους συμβάσεις που υπογράφτηκαν και εκταμιεύτηκε το ποσό, είναι για τον φωτισμό του αγωνιστικού χώρου, αλλά και του στέγαστρου.

Επί της ουσίας, φαίνεται πως θα είναι οι επόμενες εργασίες που θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και αφορούν εξωτερικά το γήπεδο της ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση εγκατάστασης των καθισμάτων.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί, τα διαγράμματα και οι προετοιμασίες για τις συγκεκριμένες εργασίες, με τους προβολείς για τον φωτισμό του αγωνιστικού χώρου να βρίσκονται στην κάτω πλευρά του στεγάστρου, και οι οποίες θα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε φωτισμό για αρένες.

Μάλιστα, οι δυνατότητες θα είναι απεριόριστες που θα δίνουν οι συγκεκριμένοι προβολείς, κυρίως για συναυλίες, γιορτές ή οποιονδήποτε event λάβει χώρα στο γήπεδο, εντυπωσιάζοντας το κοινό με τα… παιχνίδια που θα κάνουν τα φώτα.

Το επόμενο σκέλος που αφορούν τον φωτισμό, είναι η εξωτερική πλευρά του στεγάστρου και συγκεκριμένα όταν θα δύει ο ήλιος και θα πέφτει το φως του.

Τότε, το στέγαστρο θα ντύνεται με το κίτρινο χρώμα και η λειτουργία του θα θυμίζει το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου, Allianz Arena, με την διαφορά ότι θα γίνεται με πιο εξελιγμένο τρόπο, όπως επίσης ιδιαίτερο φωτισμό θα έχουν και οι τέσσερις πυλώνες του γηπέδου, εντός και εκτός του γηπέδου.

Θυμίζουμε άλλωστε, ότι για την εξωτερική πλευρά του στεγάστρου είχε υπάρξει μια δοκιμή των ανθρώπων του έργου, όπως μπορείτε να δείτε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement