13.10
09:10

Ο Γιαννίκης βρήκε βάσεις να «χτίσει»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο 41χρονος τεχνικός προετοιμάζει την ομάδα για τον κυριακάτικο (17/10) αγώνα με τον Ατρόμητο, ενώ παράλληλα κοιτάζει να βελτιώσει τα αδύνατα σημεία της ΑΕΚ. Όλα αυτά πάνω στις βάσεις που είχε βάλει ο Μιλόγεβιτς.

Δεν άφησε καμένη γη πίσω του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έχοντας βάλει την ομάδα σε ένα ποδοσφαιρικά σωστό καλούπι.

Η άφιξη ωστόσο του Αργύρη Γιαννίκη, ενός προπονητή με πάγιες και συγκεκριμένες τακτικές απόψεις, δεν θα λειτουργήσει ως… μπουλντόζα.

Οι μήνες που δούλευε ο Σέρβος τεχνικός με το κιτρινόμαυρο σύνολο και την ταυτότητα που είχε δώσει στην ομάδα, δεν θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων. Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν πως ο Γιαννίκης «χτίζει» πάνω σε αυτά.

Ωστόσο, δεν σημαίνει πως θα συμβιβαστεί σε ένα αγωνιστικό πλάνο που αρχικώς δεν είναι δικό του και αφετέρου εντοπίζει αδύνατα σημεία. Οι ποδοσφαιρικές του σκέψεις και τα αγωνιστικά του «θέλω» θα εντάσσονται σταδιακά στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Άλλωστε η μετάβαση στο πλάνο του Ελληνογερμανού τεχνικού υλοποιείται παράλληλα με την προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα με τον Ατρόμητο και φυσικά χωρίς παίκτες-κλειδιά, βασικών επιλογών.

Ρόστερ με δυνατότητες

Εκτός των τακτικών βάσεων που είχε θέσει ο Μιλόγεβιτς προτού πάρει την απόφαση να επιστρέψει στο γνώριμο Πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, ο Γιαννίκης δουλεύει σε μία ήδη καλή βάση παικτών.

Δεν είναι κρυφό πως υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ της ΑΕΚ που και αυτοματισμοί να μην βγουν, συνδυασμοί και ομοιογένεια, με μία τους ενέργεια, μία έμπνευση μπορούν να πάρουν τη νίκη για την ομάδα.

Φυσικά και δεν αποτελεί στοιχείο εφησυχασμού. Ωστόσο, μπορεί να αισθάνεται τυχερός με τις επιλογές παικτών που διαθέτει, ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι της Ένωσης.

Ο Γιαννίκης δεν διαγράφει όσα ήξεραν μέχρι σήμερα οι παίκτες στα Σπάτα. Έχει έρθει όμως με τεράστια όρεξη για να δουλέψει και να βελτιώσει.

Παράλληλα με τους αγωνιστικούς στόχους και τις υποχρεώσεις της ομάδας, θα επιδιώξει σταδιακά – και ιδιαίτερα όταν επιστρέψουν οι διεθνείς – να περάσει δικά του στοιχεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement