08.10
13:08

Η ΑΕΚ δημιούργησε δυο νέα τμήματα Ξιφασκίας

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ότι δημιούργησε δυο νέα τμήματα ξιφασκίας, Ξίφους Μονομαχίας και Ξίφους Ασκήσεως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει τη δημιουργία τμημάτων Ξίφους Μονομαχίας και Ξίφους Ασκήσεως που εντάσσονται στο τμήμα Ξιφασκίας του Συλλόγου. Μετά από 26 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος Ξιφασκίας και την κατάκτηση 10 Πρωταθλημάτων Ελλάδος σε επίπεδο Γυναικών και 2 Πρωταθλημάτων Ελλάδος σε επίπεδο Ανδρών, καθώς και δεκάδων επιτυχιών στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας στο αγώνισμα της Σπάθης, η ΑΕΚ προχωρά στη δημιουργία δύο ακόμα τμημάτων με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα όπλα της Ξιφασκίας.

Σε αυτή τη νέα εποχή, η ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους προπονητές Αγαπητό Παπαδημητρίου και Δημήτριο Παναγόπουλου σε Ξίφος Μονομαχίας (ΕΠΕ) και Ξίφος Ασκήσεως (ΦΛΕΡΕ) αντίστοιχα, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα ηνία των τμημάτων, ενώ θα ενισχύσουν και ως αθλητές τα αγωνιστικά τμήματα, δείχνοντας με αυτές τις κινήσεις τη στήριξή της και την προαγωγή του συγκεκριμένου αθλήματος με στόχο την καθιέρωση της στο υψηλότερο βάθρο σε όλα τα όπλα και στη συνέχιση της παράδοσης που τη φέρνουν ως την πιο παραγωγική Ακαδημία με πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες επί σειρά ετών.

Ο Αγαπητός Παπαδημητρίου ως αθλητής του ΕΠΕ έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ ως προπονητής εργάστηκε στη Βάρη και στον Πανελλήνιο ΓΣ.

Ο Δημήτριος Παναγόπουλος έχει κατακτήσει με την ομάδα του Πανελληνίου Διασυλλογικά Ομαδικά Πρωταθλήματα στο ΦΛΕΡΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε τον προπονητή του Πανελληνίου ΓΣ σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες και κατακτώντας τίτλους και διακρίσεις.

Με τη σειρά του ο Αγαπητός Παπαδημητρίου δήλωσε στο aek.gr: «Είμαι χαρούμενος που η έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, μετά από δύσκολες στιγμές για τον αθλητισμό, συμπίπτει με το ξεκίνημα μου στη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ. Οι στόχοι μου είναι το νεοσύστατο τμήμα ξίφους μονομαχίας να ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία της σπάθης και μέσα από τη δουλειά μας το σωματείο να φτάσει στην κορυφή της πανελλήνιας κατάταξης».

Ο Δημήτριος Παναγόπουλος τόνισε στο aek.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην ΑΕΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τον κ. Ποτού για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, καθώς πιστεύω πάρα πολύ στη δουλειά και το χαρακτήρα του προπονητικού τιμ που έχουμε συγκροτήσει στην ΑΕΚ. Στοχεύουμε στο να χτίσουμε ένα πολύ καλό κλίμα και στα τρία όπλα. Να μεγαλώσουμε την Ξιφασκία της ΑΕΚ και μέσα από αυτό το τμήμα νέα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα και τον πρωταθλητισμό».

Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, δήλωσε: «Μετά από 26 χρόνια, κάνουμε το επόμενο βήμα στο άθλημα της Ξιφασκίας. Με σταθερά και γερά βήματα προσθέτουμε άλλα δύο όπλα στο τμήμα της Ξιφασκίας με στόχο να αναδείξουμε και σε αυτά αθλητές με το Δικέφαλο στο στήθος και κυρίως να φέρουμε άλλα δυο σπορ στον κόσμο της ΑΕΚ και με πολλή όρεξη, δουλειά και αγάπη να διεκδικήσουμε και εκεί την κορυφή. Πρόκειται για μία ιστορική κίνηση, την οποία μελετήσαμε και θεωρούμε τη σημερινή ημέρα ως κατάλληλη στιγμή για να την προχωρήσουμε. Με δύο παιδιά γνώστες του αθλήματος, όπως ο Αγαπητός και ο Δημήτριος, και με την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ, πάμε για την κορυφή».

Ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ, Ηλίας Χατσίκας, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας σαν Διοίκηση να ανακοινώνουμε την προσθήκη δύο νέων για εμάς όπλων στο τμήμα Ξιφασκίας. Στο αγώνισμα της Σπάθης η ΑΕΚ κυριαρχεί για περισσότερα από 10 χρόνια και θεωρήσαμε ως υποχρέωση προς την ιστορία του Συλλόγου να κάνουμε το επόμενο βήμα για την κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα της Ξιφασκίας. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το Σύλλογο και το τμήμα και όλοι μαζί να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα σε όλα τα όπλα».

Στην ιστορική αυτή στιγμή, ο Team Manager του τμήματος Κωνσταντίνος Ποτού δήλωσε στο aek.gr: «Συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνταγή που έχουμε επί 26 χρόνια, σε μια πολύ εξελιγμένη μορφή της. Φρέσκοι, ορεξάτοι και σίγουροι πάντα πιο μπροστά από τα χρόνια μας! Το όνειρό της διοίκηση είναι να γίνει η ΑΕΚ πρωταθλήτρια σε ΟΛΑ τα όπλα της Ξιφασκίας και όλες μας οι κινήσεις οδηγούν προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση. Καλωσορίζω, μετά τον Βαγγέλη Σαρρή με τον οποίο ήδη κατακτήσαμε έναν τίτλο, και τους 2 νέους προπονητές μας, τον Αγαπητό Παπαδημητρίου και τον Δημήτριο Παναγόπουλο, που θα αναλάβουν την τεχνική ηγεσία στα δύο νέα για εμάς όπλα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι θέλουμε το Πρωτάθλημα ΠΑΝΤΟΥ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement