Ιστορικής σημασίας η αναμέτρηση με την Ουγγρική Ζούγκλο για την ΑΕΚ, η οποία ωστόσο ηττήθηκε (13-6 στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης ομίλων του Euro Cup. Πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο οκτάλεπτο.
Παρά την διαφορά δυναμικής των δυο ομάδων, οι παίκτες της Ένωσης μπήκαν και πάλεψαν στην Σερβία, κόντρα στην Ζούγκλο.
Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη είχε ένα πολύ καλό πρώτο οκτάλεπτο, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ωστόσο, το σπουδαίο είναι το… ευρωπαϊκό ντεμπούτο της ΑΕΚ.
Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ, ο Κριγιέστορας, έχοντας σημειώσει τρία τέρματα.
Η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ (2-0), έβγαλε αντίδραση (2-1) με τον Τσατάλιο να πετυχαίνει το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ της ομάδας. Οι Ούγγροι σκόραραν (3-1), όμως τα δυο γκολ του Κριγιέστορας, «έκλεισαν» το οκτάλεπτο με την ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής (4-3) από την Ζούγκλο.
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Ένωση να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας πρόβλημα στην τελική πάσα. Ανέβασε όμως ρυθμό αμυντικά και το ημίχρονο την βρήκε με 3 γκολ πίσω στο σκορ (6-3), μαχόμενη στην ιστορική ευρωπαϊκή της πρεμιέρα.
Οι αντίπαλοι συνέχισαν να σκοράρουν (7-3) και να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, παρά την καλή άμυνα που έπαιζε η ΑΕΚ. Το γκολ όμως δεν ήρθε – για δεύτερο σερί οκτάλεπτο – με τον Στελλάτο να δίνει πέναλτι στους Ούγγρους και το οκτάλεπτο να κλείνει στο 8-3 για την Ζούγκλο.
Το τελευταίο μέρος βρήκε την ΑΕΚ να πετυχαίνει ένα γρήγορο γκολ με τον Παπούκα (8-4), ωστόσο η ποιότητα του αντιπάλου έδωσε πίσω την διαφορά (10-4). Με τον Τσατάλιο και τον Κριγιέστορας να σκοράρουν, η Ένωση ολοκλήρωσε τον αγώνα με ψηλά το κεφάλι (13-6).
Οκτάλεπτα: 4-3, 2-0, 2-0, 5-3
*Περισσότερα σε λίγο…
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement