Ο 23χρονος εξτρέμ της ΑΕΚ βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος και αναζητάει τον καλό του εαυτό, όπως και στο να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της τακτικής Μιλόγεβιτς.
Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Λιβάι Γκαρσία, καθώς μετά τα ματς με την Βελέζ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο και τον ανάγκασε να μείνει για ένα χρονικό διάστημα εκτός δράσης, χάνοντας έδαφος στις προπονήσεις.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει στο ματς της πρώτης αγωνιστικής με τον Ιωνικό, αλλά να μπει ως αλλαγή στο 68ο λεπτό, έχοντας επιστρέψει λίγες ημέρες πριν σε φουλ ρυθμό προπονήσεων.
Την επόμενη αγωνιστική στην Κρήτη ο Γκαρσία ξεκινάει στην βασική ενδεκάδα, προλαβαίνει να αγωνιστεί μόνο 36 λεπτά και μετά δέχτηκε την -άδικη- κόκκινη κάρτα, παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να χάνει και το επόμενο παιχνίδι με την Λαμία για να εκτίσει την ποινή του.
Στην Τούμπα ο Μιλόγεβιτς τον επαναφέρει στην βασική ενδεκάδα, αλλά ο εξτρέμ της ΑΕΚ φάνηκε εκτός τόπου και χρόνου, προχωρώντας συνεχώς σε λάθος ενέργειες και χωρίς να βοηθάει ουσιαστικά την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, με αποκορύφωμα να μην δίνει τις ανάλογες βοήθειες ούτε ανασταλτικά στον Μισελέν, που είχε να αντιμετωπίσει τον MVP του συγκεκριμένου αγώνα Μπίσεσβαρ.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Γκαρσία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δείχνει έξω απ’ τα νερά του και χωρίς ρυθμό, που ως ένα σημείο είναι δικαιολογημένο, καθώς πριν το ματς της Τούμπας, είχε αγωνιστεί μόνο 62 λεπτά σε δυο παιχνίδια και προερχόταν κι’ από τραυματισμό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο στα πόδια του, για να αποκτήσει ρυθμό.
Όλα αυτά τα δεδομένα, έρχονται και συμπληρώνουν ένα πάζλ του Λιβάι Γκαρσία, που αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες περγαμηνές και ο ίδιος ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό, αλλά και να ενσωματωθεί στα νέα “θέλω” του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
Ο 23χρονος εξτρέμ της ΑΕΚ δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον κακό του εαυτό, αλλά και τα νέα “θέλω” της ομάδας -μέσω του Βλάνταν Μιλόγεβιτς-, απ’ τον ίδιο.
Η περασμένη σεζόν βρήκε τον Γκαρσία να έχει ούτε λίγο, ούτε πολύ έναν πιο ελεύθερο ρόλο στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, αλλά πλέον θα πρέπει να μπει κι’ αυτός σε διαφορετικά τακτικά καλούπια, για να δουλέψει η Ένωση ως καλοκουρδισμένη μηχανή και ως σύνολο, για να φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.
Ο Γκαρσία ψάχνεται και στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά λόγω της ποιότητας του και των αγωνιστικών χαρακτηριστικών, είναι θέμα χρόνου να το πετύχει και να ξεπεράσει την περίοδο του ντεφορμαρίσματος, που διανύει τώρα.
Άλλωστε οι άνθρωποι της ΑΕΚ βλέπουν στον πρόσωπο του Γκαρσία έναν παίκτη βαρόμετρο, μαζί με τον Τσούμπερ και τον Αραούχο στην επιθετική γραμμή, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ένωσης και να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, με μια ενέργεια.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement