18.9
15:32

Κορωνοϊός – Παγώνη: Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

AEK1924.gr team
Advertisement

Πάντως, τη Δευτέρα θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικούς, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια τόνισε ότι οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες που έχουν εμβολιαστεί και είναι καθημερινά σε άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό σημαίνει θα έπρεπε να έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και νωρίτερα. Πάντως, τη Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικούς, όπως γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στη συνέχεια η κυρία Παγώνη υποστήριξε ότι στην Ελλάδα πάμε πιο αργά στις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες. «Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, σημείωσε ότι με την πάροδο του χρόνου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται.

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, εκφράζοντας τον προβληματισμό της για τα χαμηλά ποσοστά. Τόνισε ότι με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού. Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12 έως 15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στου 15-17, 21%. Παράλληλα έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους. «Με αυτή τη νόσο δεν ξεμπλέκουμε εύκολα», σημείωσε.

Πηγή: reader.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement