15.9
09:15

Ο Μελισσανίδης κάνει (ξανά) την ΑΕΚ διεκδικήτρια τίτλων

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Τελικά όσα προανήγγειλε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, στις 5 Απριλίου στα Σπάτα, επαληθεύτηκαν. Το ρόστερ άλλαξε εκ θεμελίων, η ομάδα ανέβασε επίπεδο, οι τρύπες «έκλεισαν» και η ΑΕΚ εμφανίζεται ξανά έτοιμη να διεκδικήσει τίτλους.

Η ΑΕΚ φέρνει σήμερα (15/09) στην Ελλάδα τον Μίλαντ Μοχαμαντί για να «κλείσει» το κενό της αριστερής πτέρυγας της άμυνας.

Μία κίνηση που δείχνει ξανά πως οι άνθρωποι που «τρέχουν» τον σχεδιασμό της ομάδας, δεν θέλουν να αφήσουν ερωτηματικά και ενδοιασμούς για την πληρότητα του ρόστερ.

Φυσικά, αυτό συμβαίνει γιατί ο Δημήτρης Μελισσανίδης γύρισε τον μοχλό. Αποφάσισε να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να δει την ΑΕΚ εκ νέου στην διεκδίκηση τίτλων, δίνοντας ελευθερία κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι.

«Θα τα αλλάξω όλα για να ξαναγίνει η ΑΕΚ πρώτη και αν χρειαστεί θα σας αλλάξω και όλους! Δεν θα μείνει τίποτα ίδιο, καταλάβετέ το. Το καλοκαίρι θα αλλάξουν όλα!», ήταν τα λόγια του διοικητικού ηγέτη στις 5 Απριλίου στα Σπάτα και σήμερα επιβεβαιώνονται.

Από τον Παρρά στον Ζούμπερ, μία… Βελέζ δρόμος

Ίσως ο Μελισσανίδης να ήταν έτοιμος να μοιράσει συγχωροχάρτια και δεύτερες ευκαιρίες σε κιτρινόμαυρους παίκτες, με τις κινήσεις της ΑΕΚ μέχρι τους αγώνες με την Βελέζ να μην εντυπωσιάζουν.

Ο οδυνηρός αποκλεισμός από την ομάδα της Βοσνίας έδωσε το τελικό σήμα στον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης να κάνει την υπέρβαση και από τους Παρρά και Μήτογλου, να προχωρήσει σε παίκτες όπως ο Ζούμπερ και ο Αμραμπάτ.

Δίχως ίχνος υποβιβασμού των προσόντων των δυο Ελλήνων παικτών – άλλωστε δεν τους έχουμε δει ακόμα με την κιτρινόμαυρη – η ΑΕΚ επέλεξε να μην εμπλουτίσει απλώς το ρόστερ της, αλλά να ανεβάσει επίπεδο και να μην συμβιβαστεί.

Απέκτησε παίκτες βασικούς που δίνουν νόημα στις προσθήκες παικτών όπως για παράδειγμα σε αυτές των Ρότα και Χατζισαφί, δείχνοντας πως ο στόχος ήταν ένας: να αλλάξει σελίδα η ΑΕΚ αγωνιστικά.

Γιατί ο Κονέ και όχι ο Ίβιτς;

Το φετινό «χτίσιμο» της ΑΕΚ βρήκε στο επίκεντρο της κριτικής τον Παναγιώτη Κονέ και κατ’ επέκταση (και) τον Γιάννη Παπαδημητρίου, όντες οι κλειδοκράτορες  του αγωνιστικού σχεδιασμού.

Η διαφαινόμενη επιτυχία τους, οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή στάσης του Μελισσανίδη προς τον τρόπο που κινούταν στο μεταγραφικό παζάρι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διέθεσε στους δυο άνδρες όλα όσα χρειάστηκαν για να ντύσουν στα κιτρινόμαυρα παίκτες που θα φέρουν το λιγότερο δυνατό ρίσκο ως προς το να αποδειχθούν άστοχες επιλογές και έτσι έγινε.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για ποιο λόγο αυτό το… πάτημα του κουμπιού δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια, όμως οι αποτυχίες των προηγούμενων ετών, κάνουν την φετινή επιτυχημένη μεταγραφική περίοδο, ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Ο Μοχαμαντί επισφράγισε την επιθυμία του Μελισσανίδη να δει την ΑΕΚ νικήτρια

Εάν υπήρχε ένα ερωτηματικό στο ρόστερ και το… βάθος που διαθέτει, εντοπιζόταν στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας, εκεί που μέχρι σήμερα υπήρχαν οι Μιτάι και Χατζισαφί.

Ο Μελισσανίδης – με δική του απόφαση – έδωσε εντολή να προχωρήσει η περίπτωση του Μοχαμαντί, εφόσον ο δρόμος έγινε βατός και η υπόθεση ήρθε στα οικονομικά «θέλω» της ΑΕΚ.

Έτσι, η προσθήκη του διεθνή Ιρανού επισφραγίζει πως φέτος ο Τίγρης έκανε ό,τι χρειαζόταν ώστε η ομάδα να μπει εκ νέου στην «μάχη» του τίτλου με δυνατές προδιαγραφές.

Το ρόστερ «κλείνει» δίχως ερωτηματικά και αδυναμίες. Η ΑΕΚ μπαίνει στην διεκδίκηση τίτλων ξανά και ο Μελισσανίδης στέλνει τα πρώτα… σήματα, πριν την είσοδο στην «Αγιά Σοφιά».

Advertisement