14.9
22:30

Δολοφονία Ιρλανδού στην Ίο: «Τον απώθησα, δεν έριξα γροθιές»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο φοιτητής νομικής υποστήριξε πως ο εκλιπών «μου έριξε στο πρόσωπο μια γροθιά κι εγώ ενστικτωδώς επιχείρησα να αμυνθώ. Δεν έριξα εγώ γροθιές».

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Ιρλανδός, ο οποίος φαίνεται να είναι υπαίτιος για τον θάνατο του 22χρονου Νάιαλ Ο΄Μπράιεν ύστερα από συμπλοκή στην Ίο, στις 30 Αυγούστου.

Ο φοιτητής νομικής, κατηγορείται ότι χτύπησε τον συμπατριώτη του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα, ωστόσο σύμφωνα με την απολογία του, ο εκλιπών ήταν αυτός που τους επιτέθηκε και αυτός από την πλευρά του τον απώθησε, τονίζοντας ότι δεν του έριξε γροθιές.

«Φύγαμε από το κλαμπ που διασκεδάζαμε, σταθήκαμε για λίγη ώρα και συζητήσουμε για ποδοσφαιρικές ομάδες σε φιλικό κλίμα με μία παρέα Ελλήνων. Προσέγγισε την παρέα μας ένα άγνωστο σε εμάς άτομο, που γνώριζε την αγγλική, με ασιατικά χαρακτηριστικά. Χωρίς λόγο, άρχισε να μας προσβάλλει και να μας παρενοχλεί με χυδαίες φράσεις και χτύπησε με μια δυνατή σφαλιάρα τον φίλο μου» τόνισε ο Ιρλανδός κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια όμως, όπως λέει ο ίδιος, εμφανίστηκε ένας άλλος νεαρός: «Άρχισε να βρίζει και να μας χτυπά. Μου έριξε στο πρόσωπο μια γροθιά κι εγώ ενστικτωδώς επιχείρησα να αμυνθώ. Ενώ τον απώθησα, εκείνος επανήλθε, με προφανή σκοπό να με βλάψει, και προσπάθησε να μου ρίξει μία γροθιά. Έκανα ακριβώς την ίδια κίνηση απώθησης. Δεν έριξα εγώ γροθιές. Κάποια στιγμή ένεκα αστάθειάς του έπεσε κάτω, στο οδόστρωμα».

Ο φοιτητής νομικής μετά την απολογία του στον ανακριτή Νάξου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση καταβάλλοντας 8.000 ευρώ, αλλά με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στην ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο.

Ο συνήγορός του Αλέξης Αναγνωστάκης είπε: «Μετά το πέρας της απολογίας φρονώ πως η κατηγορία έχει σε μεγάλο βαθμό αποδυναμωθεί. Ο κατηγορούμενος περιμένει αυτή τη στιγμή να προσδιοριστεί η δίκη, να έρθει στην Ελλάδα να ακουστεί και να κριθεί. Αν και θλίβεται αφάνταστα για το θάνατο πιστεύει πλήρως στην αθωότητά του».

Gazzeta.gr

Advertisement