02.8
17:59

Μουσείο ΑΕΚ: Τεράστιος θησαυρός από την καριέρα του Γιάννη Κανάκη (pics)

AEK1924.gr team
Advertisement

Η οικογένεια του αείμνηστου Γιάννη Κανάκη, προχώρησε στη δωρεά μίας τεράστιας δυσεύρετης κληρονομιάς από την καριέρα του άλλοτε άσου της ΑΕΚ.

Τεράστιος ο θησαυρός που θα κοσμεί το Μουσείο της ΑΕΚ, με εκθέματα από την δεκαετία του ’50, μετά τη δωρεά της οικογένειας Κανάκη.

Η οικογένεια του Γιάννη Κανάκη παρέδωσε στον επικεφαλή του Μουσείου της Ιστορίας της ΑΕΚ εκθέματα μεγάλης αξίας, δυσεύρετα. Μέσα σε αυτά και το μετάλλιο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος του 1950.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Στο Μουσείο της ΑΕΚ ο θησαυρός από τη μεγάλη καριέρα του αείμνηστου άσου της ομάδας μας, Γιάννη Κανάκη!

Η κυρία Μάτα Κανάκη και η πανέμορφη οικογένειά της, ο Στέλιος, η Κούλα, η Ματίνα και η Λυδία, υποδέχτηκαν με ζεστασιά και αγάπη τον επικεφαλής του Μουσείου της Ιστορίας της ΑΕΚ, Γεράσιμο Γασπαρινάτο και πρόσφεραν τα κειμήλια μίας μεγάλης καριέρας.

Πρόκειται για αντικείμενα (ανάμεσά τους και το μετάλλιο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας του 1950) πολύτιμης ιστορικής αξίας και θα εμπλουτίσουν τις προθήκες του Μουσείου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με εκθέματα της δεκαετίας του ’50, στην οποία τα εκθέματα είναι δυσεύρετα.

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων! Οσοι παλαίμαχοι ή φίλαθλοι διαθέτουν αντικείμενα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν ή να παραχωρήσουν προσωρινά, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο email aekmuseum@aekfc.gr υπ’ όψιν των κ.κ. Γεράσιμου Γασπαρινάτου και Γιάννη Μπίλιου».

Advertisement