30.7
00:55

«Δεν είναι εύκολο να φοράς την φανέλα της ΑΕΚ, πέναλτι εκτέλεσαν όσοι το πίστευαν…»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι στην επιλογή των παικτών που αποδείχτηκε μοιραία για την διαδικασία των πέναλτι, επιλέχθηκαν όσοι ήθελαν να βαρέσουν και το πίστευαν.

Εμφανώς απογοητευμένος, αλλά και αιχμηρός εμφανίστηκε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως δεν είναι εύκολο να φοράς την φανέλα με το σήμα της ΑΕΚ, ενώ πρόσθεσε πως ο ίδιος θέλει να αλλάξει πολλά πράγματα και πλέον θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τον δρόμο τους.

Επίσης, ανέφερε για την διαδικασία των πέναλτι, ότι εκτέλεσαν αυτοί που ήθελαν και το πίστευαν περισσότερο απ’ τους άλλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αποκλεισμό: «Δεν έχουμε να κρυφτούμε. Ειλικρινά δεν το περίμενα. Προσπαθήσαμε να διορθωθούμε, αλλά όταν δεν μπορούμε στα 120 λεπτά… Βάλαμε ένα γκολ με καραμπόλα, αλλά είχαμε τόσες ευκαιρίες. Το ξέραμε ότι το παιχνίδι θα πήγαινε με τρέξιμο σε όλο το γήπεδο, με πολλά man to man και εκεί που έπρεπε να έχουμε τις μονομαχίες, κάποιες βγήκαν, ωστόσο από τη στιγμή που δεν κάνεις γκολ τις ευκαιρίες… Είχαμε ελπίδα, αλλά φτάσαμε στα πέναλτι. Αλλά και εκεί και να είχαμε κερδίσει, σαν εικόνα μπορώ να πω ότι ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το Σαράγεβο, όμως σίγουρα θέλουμε πολλή δουλειά. Αύριο είναι μια επόμενη μέρα. Ευχαριστώ τους φίλους της ΑΕΚ που ήρθαν μετά από καιρό και δυστυχώς τους απογοητεύσαμε. Είμαι αποφασισμένος να κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά στο πρωτάθλημα».

Για το ψυχολογικό σοκ: «Δεν φοβάμαι. Όλοι είμαστε επαγγελματίες. Και τα παιδιά που ήταν από πέρυσι και οι νέοι παίκτες και αυτοί που θα έρθουν, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα για την οποία δεν θα μιλάμε για την ψυχολογία που υπήρχε πέρυσι. Δεν είναι εύκολο να φοράς το σήμα της ΑΕΚ που έχει μεγάλη ιστορία. Πρέπει να είσαι αποφασισμένος. Θέλω να αλλάξω πολλά πράγματα. Θα ήταν σαφώς καλύτερα να είχαμε προκριθεί ακόμα και με μισό μηδέν για να έχουμε ηρεμία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μόνοι μας πρέπει να βρούμε τον δρόμο».

Για τις επιλογές στους εκτελεστές των πέναλτι: «Τα πέναλτι τα χτυπάει αυτός που είναι φρέσκος. Σίγουρα θα είπατε γιατί χτύπησε πέναλτι ο ένας ή ο άλλος. Στο δικό μου το σκεπτικό δεν μπορείς να επιλέξεις κάποιον να χτυπήσει πέναλτι όταν φοβάται. Ρωτάς ποιος θέλει να σουτάρει το πέναλτι. Αυτοί που ανέλαβαν τις εκτελέσεις το ζητήσανε. Τα πέναλτι είναι δεξιότητα και είτε το έχεις είτε όχι. Η ουσία είναι ότι χάσαμε. Ότι ο Στάνκοβιτς έπιασε δύο πέναλτι και εμείς χάσαμε τρία. Δεν μπορώ να κατηγορήσω όμως κανέναν. Αν είχαν μπει, τότε θα χαιρόμασταν την πρόκριση».

Για το αν αλλάζουν οι μεταγραφικές ανάγκες πλέον μετά από τον αποκλεισμό: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Από την αρχή ήμασταν αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα. Όμως στην αγορά δεν είναι εύκολο. Είχαμε κάποιους στόχους που τελευταία στιγμή χάλασαν, άλλοι παίκτες περιμένουν μέχρι 31 Αυγούστου κάτι καλύτερο… Θέλουν πίστωση χρόνου και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει και θα βοηθήσουν την ομάδα. Έχω εμπιστοσύνη και στους ανθρώπους που τρέχουν τα μεταγραφικά».

Δείτε το βίντεο:

Advertisement