23.7
09:14

Η περσινή ΑΕΚ απειλεί την φετινή

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ήττα της Ένωσης από την Βελέζ (2-1) βάζει σε… μπελάδες την ομάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της παρουσία, πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν. Μία ήττα που ήρθε από την περσινή προβληματική ΑΕΚ.

Όχι, αυτή δεν ήταν η ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς. Ήταν εκείνη που πέρυσι σημείωσε την χειρότερη αμυντική επίδοση της τελευταίας δεκαετίας.

Μία ΑΕΚ που φοβάται να κοιτάξει στα μάτια, ακόμα και την Βελέζ από το Μόσταρ της Βοσνίας και θέτει κίνδυνο ευρωπαϊκού αποκλεισμού από Ιούλιο μήνα.

Το σύνολο που παρατάχθηκε στο «Grbavica» ήταν κατά 10/11 ίδιο με αυτό που βλέπαμε την περσινή σεζόν. Οι μεταγραφές (ακόμα) δεν έχουν ενσωματωθεί στο 100% και απουσιάζουν παίκτες-κλειδιά.

Η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ έδειξε εκ νέου αδυναμίες και ανήμπορη να ανταπεξέλθει, επιβεβαιώνοντας πως ο Τζαβέλλας δεν μπορεί μόνος να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Πιθανόν να συμβεί (και) με τον Βράνιες παρόντα.

Φυσικά και οι πτέρυγες της άμυνας φώναζαν για ενίσχυση, με τον Λόπες να πιάνει αρνητικό πρόσημο απόδοσης και τον Τσιντώτα να μην εμπνέει – σε καμία περίπτωση – την εμπιστοσύνη που απαιτείται να φέρει ο πορτιέρο της ΑΕΚ.

Το πρόβλημα ξεκινά από την άμυνα και τις μεταγραφές που δεν έχουν γίνει ακόμα. Από εκεί και πέρα, όταν μπουν οι νέοι, έρθουν και όσοι ακόμα αναμένονται – τουλάχιστον 3 ενδεκαδάτοι – τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς.

Προς το παρόν θα πρέπει να αποφευχθεί το κάζο ολκής. Την ερχόμενη Πέμπτη (29/07) η Ένωση οφείλει να προκριθεί, έστω και με την κάκιστη εικόνα που συνήθως επιφυλάσσει.

Όχι για τον εαυτό της, καθώς – όπως φάνηκε είναι ίδιος με τον περσινό – αλλά για το οικοδόμημα που (προσπαθεί) να χτίσει ο Μιλόγεβιτς για τη νέα σεζόν.

Advertisement