10.7
09:32

Λε Ταλέκ: Ένα γαλλικό γρανάζι στη μηχανή της ΑΕΚ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Γάλλος χαφ ανακοινώθηκε χθες απ’ την Ένωση και την Δευτέρα θα ενσωματωθεί με την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, για το μοντάρισμα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Μια απ’ τις μεταγραφές που ζήτησε σαν “τρελός” ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς απ’ τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ως προσωπική του επιλογή, ήταν ο Νταμιάν Λε Ταλέκ.

Ο Γάλλος χαφ είναι ένα καθαρόαιμο “6άρι” με χαρακτηριστικά που δεν είχαν οι υπόλοιπες παίκτες στο ρόστερ της ομάδας, που αγωνίζονται σ’ αυτήν την θέση και γι’ αυτό ο Σέρβος τεχνικός, ήθελε πάση θυσία στην ΑΕΚ που φτιάχνει.

Ο Λε Ταλέκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα για την μεσαία γραμμή, έχει πλούσιες παραστάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα, έχει κερδίσει τίτλους στην καριέρα του, αλλά κυρίως έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που λείπουν απ’ την Ένωση.

Ο πρώτος λόγος για την απόκτηση Λε Ταλέκ, είναι ότι με το 1,87 μ. ύψος, ψηλώνει την μεσαία γραμμή για την ΑΕΚ, δίνοντας ένα αβαντάζ για την πρώτη μεγάλη μπαλιά του αντιπάλου προς την πλευρά της, καθώς η Ένωση υστερούσε αρκετά χρόνια λόγω του ύψους των προηγούμενων χαφ.

Απ’ εκεί και έπειτα, η δύναμη του και τα μαρκαρίσματα του, είναι στοιχεία που θα βοηθήσουν όλο και περισσότερο, αλλά κυρίως η γρήγορη σκέψη του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με ή χωρίς την μπάλα στα πόδια, ενώ ακόμα ένα στοιχείο του, είναι αναμφίβολα ότι μπορεί με την μπάλα στα πόδια να κατεβάσει την μπάλα είτε με κοντινές ή μακρυνές μπαλιές, έχει τον τρόπο να αλλάξει το τέμπο του παιχνιδιού.

Όλα αυτά, κάνουν τον Λε Ταλέκ, γαλλικό γρανάζι στην… μηχανή της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, με τον Μιλόγεβιτς να θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη διάθεση του, ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων.

Advertisement