29.6
14:53

Σκέψεις της ΑΕΚ να μην κατεβάσει Κ19

AEK1924.gr team
Σκέψεις της ΑΕΚ να μην κατεβάσει Κ19
Advertisement

Σε σκέψεις έχει μπει η ΑΕΚ να μην κατεβάσει την Κ19 την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα υποδομής, μετά και απ’ την δημιουργία της ΑΕΚ Β’.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι ΠΑΕ της Super League έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν τις Β’ ομάδες τους, που θα αποτελούνται από παίκτες κάτω των 23, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στην ενδεκάδα της ομάδας και τρεις παίκτες πάνω από τα 23 έτη.

Έτσι και η ΑΕΚ, έχει μπει σε διαδικασία δημιουργίας και στελέχωσης της ΑΕΚ Β’, αλλά παράλληλα μπήκε και σε σκέψεις να καταργήσει την ομάδα Κ19 σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκεκριμένα, οι ΠΑΕ της Super League ταυτόχρονα με την απόφαση να δημιουργήσουν ομάδα Β’, έχουν συμφωνήσει προφορικά στην εκχώρηση του δικαιώματος να μην κατεβάσουν Κ19 στα πρωταθλήματα υποδομής,

Μέσα απ’ αυτό το παράθυρο, η Ένωση σκέφτεται σοβαρά μετά απ’ τις δυο αποτυχημένες χρονιές της Κ19, να μην κατεβάσει την επόμενη σεζόν ομάδα, να γίνει αξιολόγηση του ρόστερ, όσοι επιλεχτούν να στελεχώσουν την ΑΕΚ Β’ και οι υπόλοιποι να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάντα στο ίδιο ρεπορτάζ θα παρθεί, λόγω ότι οι υπεύθυνοι των ακαδημιών, διακρίνουν ότι δεν υπάρχουν πολλές ποιοτικές λύσεις στις ηλικίες των γεννηθέντων 2003 και 2004, γι’ αυτό τον λόγο σκέφτονται να προσανατολιστούν να προωθήσουν τους καλύτερους από αυτούς απευθείας στην Β΄ ομάδα και να τους δώσουν το «βάπτισμα του πυρός» στο πρωτάθλημα της Super League 2 που είναι σαφέστατα πολύ πιο ανταγωνιστικό από τις διοργανώσεις υποδομών.

Απ’ εκεί και έπειτα βέβαια, υπάρχει και το αρνητικό μέρος, καθώς οι παίκτες που θα μείνουν εκτός Β΄ ομάδας, θα αποδεσμευτούν και έτσι η ΑΕΚ θα χάσει όλη την επένδυση που έχει κάνει πάνω τους, τα τελευταία χρόνια.

Επί της ουσίας, μιλάμε για παιδιά που πήγαν στα Σπάτα σε ηλικία 12 ετών και δουλεύτηκαν για μια επένδυση εξαετίας, που κινδυνεύει να πάει χαμένη, έχοντας πάντα τον κίνδυνο ανάμεσά τους να υπάρχει και κάποιο ταλέντο που ακόμα έτυχε να μην κάνει το ξεπέταγμα του.

Προφανώς, δεν έχει παρθεί ακόμα καμία απόφαση και η υπόθεση όπως λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραμένει ανοιχτό, αφού θα πρέπει πρώτα η ΑΕΚ να το αποφασίσει οριστικά και στη συνέχεια να καταθέσει αίτημα στη Γ.Σ. της Super League για να εξαιρεθεί από το πρωτάθλημα Κ19, κάτι που όμως θα έχει ξεκαθαρίσει στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->