22.6
13:22

Όχι της UEFA για φωτισμό της «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

AEK1924.gr team
Advertisement

H UEFA δεν έκανε δεκτό το αίτημα να φωτιστεί η «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η UEFA απάντησε αρνητικά στο αίτημα για φωτισμό της «Αλιάντς Αρένα» στα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας για το Euro.

Οι αρχές στο Μόναχο θέλησαν να αντιδράσουν με τον τρόπο αυτό στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία κατά της ελεύθερης σεξουαλικότητας των πολιτών. Η UEFA, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα.

«Σύμφωνα με το καταστατικό της, η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του αιτήματος -ενός μηνύματος που στοχεύει σε μια απόφαση που έλαβε το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο- η UEFA πρέπει να το απορρίψει», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, υποστηρίζει πως «κατανοεί ότι η πρόθεση είναι να σταλεί ένα μήνυμα για την προώθηση της πολυμορφίας και της ένταξης», ωστόσο αποδέχεται την ιδέα και προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για τον φωτισμό του σταδίου στα χρώματα του ουράνιου τόξο: «Είτε στις 28 Ιουνίου -που είναι η Ημέρα απελευθέρωσης (σ.σ. τοπική ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια)- είτε μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου που αντιστοιχεί στην εβδομάδα της Christopher Street Day στο Μόναχο».

«Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο σεξισμός και όλες οι μορφές διακρίσεων είναι ένας λεκές στις κοινωνίες μας. Και αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι, σήμερα. Η διακριτική συμπεριφορά το έχει μολύνει. Τόσο σε αγώνες, όσο και έξω από τα γήπεδα, αλλά και στις διαδικτυακές συζητήσεις γύρω από το άθλημα που αγαπάμε», καταλήγει η ανακοίνωση της UEFA.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement