17.6
09:41

Αποφασισμένη η ΑΕΚ να φτάσει στα άκρα με Κρίστιτσιτς

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Σέρβος χαφ είναι… εξαφανισμένος και αδικαιολογήτως απών απ’ την πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ και οι εκνευρισμένοι Κιτρινόμαυροι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα την υπόθεση του.

Με την ολοκλήρωση της περυσινής σεζόν και λίγο πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ο Νέναντ Κρίστιτσιτς ζήτησε και συναντήθηκε με την διοίκηση της ομάδας, για να τους μεταφέρει την επιθυμία του να αποχωρήσει απ’ την ομάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα του, επικαλούμενος προσωπικούς, αλλά ακόμα και ψυχολογικούς λόγους.

Η ΑΕΚ απ’ την πλευρά της, δεν φάνηκε αρνητική και άφησε στον Κρίστιτσιτς το ελεύθερο να διαπραγματευτεί και να φέρει πρόταση, που να ικανοποιήσει τις χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις της.

Η πρώτη ενδιαφερόμενη ομάδα που εμφανίστηκε είναι ο Ερυθρός Αστέρας, που είναι και η μοναδική που σε μόνιμη βάση απ’ την στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ ενδιαφερόταν για την περίπτωση του, σε κάθε -σχεδόν- μεταγραφική περίοδο.

Οι Σέρβοι συμφώνησαν με τον παίκτη σε χρόνο… dt, αλλά όχι και με την Ένωση, καθώς η επιθυμία τους είναι να τον αποκτήσουν με ελεύθερη μεταγραφή και όχι να δαπανήσουν κάποιο οικονομικό ποσό.

Προφανώς και οι συζητήσεις κόλλησαν αρκετές φορές, όταν οι Κιτρινόμαυροι έβαζαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το χαμηλό ποσό των 500 χιλ. ευρώ, ως το ποσό που ζητούν για την συγκεκριμένη μεταγραφή, με τους Σέρβους να προχωρούν στην αντιπρόταση, προτείνοντας κάποιους ποδοσφαιριστές για ανταλλαγή, χωρίς όμως να πείθουν τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Ο καιρός πέρασε, ο Κρίστιτσιτς έστελνε σαφές μήνυμα στην ΑΕΚ, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει και ο εκνευρισμός απ’ τους ανθρώπους της ομάδας, όλο και γινόταν πιο έντονος, φτάνοντας στο… χθες, που δεν εμφανίστηκε στην πρώτη προπόνηση της ομάδας.

Εκνευρισμένοι και αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί απ’ την προηγούμενη εβδομάδα απ’ τον “Κρίστι” ότι δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα, όταν τον ενημέρωσαν για το πότε να είναι πίσω, ώστε να προχωρήσει σε αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Οι ίδιοι του ξεκαθάρισαν ότι αν το πράξει αυτό, θα είναι μια κίνηση αντιεπαγγελματισμού απ’ τον ίδιο και φαίνεται ως άσκηση πίεσης προς την ομάδα, να τον αποδεσμεύσει ή να δεχτεί τις… ανύπαρκτες προτάσεις του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Σέρβος χαφ φαινόταν αμετακίνητος στην απόφαση του, παρά τις διαβουλεύσεις της ΑΕΚ και το ξεκαθάρισμα να επιστρέψει και να βρουν από κοινού την λύση για την αποχώρηση του με μεταγραφή, δίνοντας μάλιστα προθεσμία να είναι τουλάχιστον μέχρι χθες στην πρώτη της ομάδας και ας είχε απουσιάσει απ’ τις αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Ο Κρίστιτσιτς παρέμεινε άφαντος. οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι έξαλλοι με την στάση του και αποφασισμένοι να φτάσουν πλέον στα άκρα, συνεχίζοντας τον “πόλεμο” που άνοιξε μαζί τους ο παίκτης.

Η Ένωση παραμένει θετική στην παραχώρηση του, αλλά δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά τα 500 χιλ. ευρώ που ζητάει και έχει οριστεί ως τιμή, εκτός και αν ο Ερυθρός Αστέρας φανεί διατεθειμένος να παραχωρήσει στην ΑΕΚ για τον Κρίστιτσιτς τον Σέρβο δεξιό μπακ, Μίλαν Γκάγιτς, δίνοντας ως έξτρα η Ένωση ένα μικρό ποσό για ολοκληρωμένο deal.

Σίγουρα, η υπόθεση Κρίστιτσιτς θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα, αλλά οι Κιτρινόμαυροι θα φτάσουν στα άκρα και δεν θα χαριστούν σε κανέναν, προασπίζοντας τα συμφέροντα της ομάδας και στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, απ’ την στιγμή που έχουν συμβόλαιο.

Advertisement