15.6
13:39

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι όμως η αποτυχία μας είναι ξεκάθαρη»

AEK1924.gr team
Advertisement

Λίγες μέρες αφότου έπαιξε πιθανότατα το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, ο Νίκος Ζήσης μίλησε για τη φετινή σεζόν και τα κακώς κείμενα

Αναλυτικά μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο gazzetta ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας και της ΑΕΚ:

Τώρα που πέφτει η αυλαία, μπορούμε να πούμε ότι το έργο τελειώνει με τους τίτλους που είχε κι εσύ φανταστεί;

«Σε καμία περίπτωση, αλλά χαίρομαι πολύ που ήρθαν έτσι τα πράγματα! Κατ’ αρχήν σημειολογικά, είναι όμορφο να κλείνεις την καριέρα σου εκεί που την άρχισες και μάλιστα χωρίς καν να το επιδιώξεις. Και στην δική μου την περίπτωση δεν υπήρχε κανένα τέτοιο σχέδιο. Εντάξει, σίγουρα θα ήθελα την εφετινή χρονιά λίγο διαφορετική. Πιο πολύ στο κομμάτι του κόσμου! Αλλά αυτό που ζούμε με τον κορωνοϊό, συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια! Κατά δεύτερον στο κομμάτι των στόχων. Η ομάδα ήθελε να κατακτήσει το BCL, ήθελε να φτάσει στους τελικούς του πρωταθλήματος, να πάρει το Κύπελλο, αλλά απέτυχε σε όλα! Κατά τρίτον σε προσωπικό επίπεδο. Είχα τραυματισμούς, πέρασα πολύ βαριά τον κορωνοϊό και μάλιστα μακριά από την οικογένειά μου, με την οποία όλα τα χρόνια είμαστε μαζί. Παρ’ όλα αυτά, χαίρομαι πολύ που σταματάω το μπάσκετ στην ΑΕΚ! Χαίρομαι που επέστρεψα στην πατρίδα και ξαναέζησα το περιβάλλον του ελληνικού μπάσκετ, με τα καλά μας και τα στραβά μας! Και φυσικά, που με αξίωσε ο Θεός να πανηγυρίσω κι έναν τίτλο ακόμη με την ομάδα, το περυσινό Κύπελλο.»

Τελικά, τι έφτιαξε; Ήταν μεγάλο βάρος το ότι η διοίκηση επένδυσε στην κατάκτηση του BCL και η ομάδα στήθηκε με αρκετά παιδιά προχωρημένης ηλικίας αλλά και εμπειρίας, χωρίς την απαιτούμενη – για την εποχή – αθλητικότητα;

«Το σκεπτικό ήταν να υπάρξει μία συνέχεια ανάμεσα στην περυσινή και την εφετινή ομάδα με φόντο το Final 8! Μέσα στο καλοκαίρι άρχισε να διαφαίνεται ότι η διοργάνωση δεν θα γίνει στην Ιερουσαλήμ και μπορεί να έρθει στο ΟΑΚΑ, με την προσέλευση των φιλάθλων να είναι κοντά στο 50%, οπότε οι προσδοκίες ανέβηκαν. Όταν όμως τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο παρουσίας του κόσμου, χάσαμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η ουσία είναι ότι δεν τα καταφέραμε και στη συνέχεια έπρεπε να πορευτούμε με ένα ρόστερ ειδικών συνθηκών. Αυτό που θέλω να τονίσω, όμως, είναι ότι ο coach Παπαθεοδώρου, ο coach Αγγέλου και όλοι οι συνεργάτες τους μαζί με τους παίκτες, πραγματικά κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που μας παρουσιάστηκαν. Το ότι στο τέλος, με τόσα δεινά που μας έτυχαν, δεν… πλακωθήκαμε και μεταξύ μας, οφείλεται στους πολλούς και καλούς χαρακτήρες που είχαμε. Και το ότι στον μικρό τελικό σταθήκαμε στο ύψος μας, δείχνει τον μπασκετικό μας εγωισμό!»

Έχεις σκεφτεί τι θα πετυχαίνατε αν δεν είχατε τόσες ατυχίες σε επίπεδο τραυματισμών και κρουσμάτων covid-19;

«Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, αλλά στην αρχή είχα τις αμφιβολίες μου για το πως θα πορευόταν η ομάδα μετά την ήττα στον τελικό του BCL! Αυτό που με εξέπληξε ήταν η αυταπάρνηση που δείξαμε σε πολλές δύσκολες στιγμές, που το πιο εύκολο θα ήταν να… διαλύσουμε! Συμπερασματικά, μετά από 10 μήνες, μπορώ να πω ότι φεύγω με ψηλά το κεφάλι ανεξαρτήτως του ότι η αποτυχία μας είναι ξεκάθαρη.»

Advertisement