14.6
09:15

Η υπογραφή της δικαίωσης

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σαν σήμερα (14/6) το 2017 η ΑΕΚ και η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε κατάφερε να αποκτήσει στα χέρια του υπογεγραμμένο την περίφημη υψομετρική μελέτη της «Αγίας Σοφίας», ξεπερνώντας ένα ακόμα μεγάλο εμπόδιο.

Ο δύσκολος δρόμος για την επιστροφή της ΑΕΚ στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν γεμάτος εμπόδια που σε πολλές περιπτώσεις υψώθηκαν από επιτήδειους ανθρώπους.

Ένα από αυτά και η χρονοτριβή στην έγκριση της υψομετρικής μελέτης από τον δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, προσπαθώντας με άλλον ένα τέχνασμα να… τρενάρει την ανέγερση του γηπέδου.

Η τεράστια αυτή καθυστέρηση οδήγησε την Κυβέρνηση να προβεί σε σχετικό ψήφισμα στην Βουλή για να… ξεκολλήσει την υψομετρική μελέτη από τα συρτάρια του Δημάρχου. Έτσι, με νόμο, μετέφερε την αρμοδιότητα στο σχετικό Υπουργείο.

Η κίνηση αυτή ολοκλήρωσε και τυπικά μία διαδικασία που διήρκεσε πολλούς μήνες, ενώ θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες (ως είθισται). Η οικογένεια της ΑΕΚ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το εμπόδιο αυτό που υψώθηκε και πάλι από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ήταν το τελευταίο πριν την έναρξη των εργασιών, καθώς συνεχίστηκαν να δημιουργούνται από επιτήδειους καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών, προσπαθώντας να σταματήσουν τις εργασίες.

Παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί πως κάποιο από τα εμπόδια ήταν ικανό για να ανατρέψει το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη και πλέον η «Αγιά Σοφιά» έχει πάρει σάρκα και οστά.

Η ανακοίνωση:

«Η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕYΑΣΤΙΚΗ 1924 ΑΕ ανακοινώνει ότι πριν από λίγο ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε την υψομετρική μελέτη, της οποίας η έγκριση ταλαιπώρησε για τόσο καιρό τον κόσμο της ΑΕΚ και αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος μέσα σε χρόνο ρεκόρ – από την με τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης- ετοίμασε, με τη συνδρομή φυσικά των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου, τη σχετική μελέτη ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά».

Η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕYΑΣΤΙΚΗ 1924 ΑΕ αλλά και σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ οφείλουν επίσης ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στους Διευθυντές των αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά και σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί με μεθοδική δουλειά και σεβόμενοι απόλυτα τις κατευθύνσεις του Νόμου, μελέτησαν το ζήτημα σε όλες του τις λεπτομέρειες και ενέκριναν τη μελέτη.

Η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕYΑΣΤΙΚΗ 1924 ΑΕ συνεργάζεται ήδη χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα.

Ενας εξοντωτικά δύσκολος, αλλά δίκαιος αγώνας, για την εκπλήρωση του μεγαλύτερου ονείρου του κόσμου της ΑΕΚ φτάνει πλέον στη δικαίωσή του».

Αποτελέσματα (14/6):

1961 Προοδευτική – ΑΕΚ 4-2

1967 Αστίς Ξάνθης – ΑΕΚ 1-5

1981 ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-1

Σημαντικά γεγονότα (14/6):

1997: Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Dumitriu Dumitru για την θέση του προπονητή για δύο χρόνια.

2005: Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την TUI Hellas.

 

 

Advertisement