10.6
05:25

Τα δεδομένα των στόπερ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Το AEK1924.gr αναλύει τα δεδομένα της αμυντικής γραμμής και συγκεκριμένα των στόπερ, που με την προσθήκη Τζαβέλλα και ενδεχόμενη προσθήκη “στόπερ ηγέτη”, η ΑΕΚ θα μετράει εννιά κεντρικούς αμυντικούς (!). Οι σίγουροι, προσθήκες, οι αβέβαιοι και οι φευγάτοι.

Η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ την περυσινή χρονιά, ήταν χωρίς αμφιβολία η αμυντική γραμμή της ομάδας, καταφέρνοντας μόνο για το πρωτάθλημα να κλείσει την σεζόν έχοντας δεχτεί 45 γκολ και να αποτελεί την χειρότερη άμυνα με διαφορά της πρώτης εξάδας.

Γι’ αυτό τον λόγο, η απόφαση είχε παρθεί απ’ τους ανθρώπους της ομάδας, να προχωρήσουν σε ολικό ξήλωμα της συγκεκριμένης γραμμής και κυρίως να προχωρήσει στην ενίσχυση της, με παίκτες ποιοτικούς και έτοιμους που θα αλλάξουν αυτό το… χάλι που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Η ΑΕΚ ήδη μετράει τουλάχιστον δυο μεταγραφές για τα στόπερ της, έχει στα σκαριά ακόμα μια, ενώ αναζητάει τον “στόπερ ηγέτη”, που θα αποτελέσει την κολώνα της άμυνας, για την επόμενη σεζόν.

Με γρήγορους υπολογισμούς και αν αναλογιστούμε ότι θα προστεθεί ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο “στόπερ ηγέτης” στο ρόστερ της Ένωσης, τότε θα μιλάμε για εννιά ποδοσφαιριστές για τα στόπερ (!) της ομάδας, έχοντας μεταξύ άλλων μέσα και το γρίφο που ονομάζεται Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι με το τοπίο να παραμένει θολό.

Το AEK1924.gr γι’ αυτό τον λόγο παίρνει τα πράγματα απ’ την αρχή, βάζει κάτω τα δεδομένα, χωρίζει τους αμυντικούς σε σίγουρους, αβέβαιους και φευγάτους, αναφέροντας και τις τυχόν προσθήκες και παρουσιάζει τις επιλογές (ή όχι) που θα έχει την επόμενη σεζόν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς για το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ.

Οι σίγουροι

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή και να χωρίσουμε στην κατηγορία “οι σίγουροι” τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο με την ΑΕΚ, η πρόθεση της ομάδας είναι η παραμονή τους και όπως όλα δείχνουν αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη θα παραμείνουν.

Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν, η Ένωση έχει τους Ζίγκα Λάτσι, Στράτο Σβάρνα και Γεράσιμο Μήτογλου, με τους δυο πρώτους να αποτελούν το καλύτερο δίδυμο που είδαμε την περασμένη σεζόν, ενώ ο τρίτος αποκτήθηκε απ’ τον Βόλο έχοντας μια πολύ καλή σεζόν. Οι Λάτσι και Μήτογλου είναι περιπτώσεις που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, καθώς είναι 19 και 21 χρονών αντίστοιχα, ενώ και ο Σβάρνας αποτελεί την πιο βελτιωμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή και η ΑΕΚ δεν ψάχνεται να τον πουλήσει.

Βέβαια, λόγω της ανοδικής του πορείας, έχει προσελκύσει τα βλέμματα ομάδων του εξωτερικού και αν φτάσει πρόταση στα γραφεία της ΑΕΚ, θα εξεταστεί και δεν αποκλείεται να την αποδεχτούν αν πρώτα καλυφτεί, οικονομικά, αλλά σε πρώτη φάση οι τρεις είναι οι παίκτες που θέλουν να κρατήσουν οι Κιτρινόμαυροι.

Οι προσθήκες

Επόμενη κατηγορία, οι νέες μεταγραφές για το κέντρο της άμυνας, που σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται και οι Μήτογλου – Γούτας, αλλά λόγω διαφορετικών περιπτώσεων τους βάζουμε σε άλλες κατηγορίες.

Σε αυτήν λοιπόν την κατηγορία, μπαίνει ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο στόπερ ηγέτης που θέλει η ΑΕΚ να αποκτήσει, με τον πρώτο να είναι ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του απ’ την Ένωση και θεωρείται δεδομένη η συγκεκριμένη προσθήκη.

Ο Τζαβέλλας έχει την εμπειρία, την ποιότητα, αλλά και την προσωπικότητα που θέλουν οι Κιτρινόμαυροι εντός των αποδυτηρίων τους και γι’ αυτό είδαν με καλό μάτι την προσθήκη του 33χρονου Έλληνα στόπερ.

Απ’ εκεί και έπειτα, η Ένωση βρίσκεται στην αναζήτηση για τον στόπερ ηγέτη, που μετά την αρνητική απάντηση του Ντα Σίλβα, δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιο άλλο όνομα, κρατώντας σιγή ιχθύος για το θέμα, σε σημείο που ξεκινούν οι αμφιβολίες αν μετά την απόκτηση Τζαβέλλα, μήπως δεν αποκτηθεί ο “στόπερ ηγέτης”, κάτι που αν συμβεί θα πρόκειται για λάθος της ομάδας, καθώς επιβάλλεται η συγκεκριμένη προσθήκη για να ανεβάσει το επίπεδο στα μετόπισθεν.

Οι… αβέβαοι

Περνάμε στην επόμενη κατηγορία και στους “αβέβαιους” της ΑΕΚ, βάζοντας εκεί τρεις ποδοσφαιριστές, με διαφορετικά δεδομένα για τον καθένα.

Ο λόγος βέβαια, για τους Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, Ιονούτ Νεντελτσιάρου και Δημήτρη Γούτα, με τον Ουκρανό αμυντικό να λήγει το συμβόλαιο του και να μην έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη για το μέλλον του στην ΑΕΚ, με τον ίδιο να θέλει να συνεχίσει και του χρόνου να αγωνίζεται, ενώ οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να τον εκμεταλλευτούν από κάποιο άλλο πόστο, χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη και όλα να παραμένουν ανοιχτά.

Οι άλλες δυο περιπτώσεις είναι διαφορετικές, ο Ρουμάνος δεσμεύεται με συμβόλαιο στην ΑΕΚ, η οποία όμως δεν θα έλεγε όχι στην πώληση του και τρίβει τα χέρια της, βλέποντας κινητικότητα στα ρεπορτάζ ομάδων του εξωτερικού, που παίζει το όνομα του Νεντελτσιάρου. Απ’ την άλλη η περίπτωση Γούτα, παραμένει στον αέρα, καθώς έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας, αλλά λόγω ότι μαζεύονται αρκετοί στόπερ, έχουν μπει ήδη δεύτερες σκέψεις.

Παίζει το ενδεχόμενο να μην κατατεθεί το προσύμφωνο και ο παίκτης να είναι ελεύθερος για να συνεχίσει όπου αλλού θέλει την καριέρα του, αλλά παίζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η μεταγραφή και να δοθεί κατευθείαν δανεικός, ενώ ανοιχτό αλλά με λιγότερες πιθανότητες δίνονται στο να προχωρήσει η μεταγραφή και να παραμείνει στο ρόστερ, έχοντας πάντα σύνδεση η περίπτωση του στο τι θα πράξει ο Δικέφαλος με Τσιγκρίνσκι και στόπερ ηγέτη.

Οι… φευγάτοι

Σε αυτήν την κατηγορία, μπαίνουν αρκετές περιπτώσεις που αναφέραμε παραπάνω, όπως οι Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Γούτας, ακόμα και Σβάρνας αν έρθει κάποια ικανοποιητική πρόταση, αλλά υπάρχει μια περίπτωση που είναι μια κατηγορία μόνος του.

Ο Νασίμ Χνίντ, αποκτήθηκε πέρυσι απ’ την ΑΕΚ, που δαπάνησε χρήματα για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα, αλλά δεν κάλυψε σε καμία περίπτωση τις απαιτήσεις και κρίθηκε κατώτερος των περιστάσεων, όποτε του ζητήθηκε να αγωνιστεί και του δόθηκε η ευκαιρία, με αποτέλεσμα να έχει μπει πρώτος στην… “μαύρη λίστα” της Ένωσης.

Μάλιστα, οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να τον πουλήσουν για να καλύψουν την χασούρα της μεταγραφής του, με το θετικό της όλης υπόθεσης να είναι, το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων προς το πρόσωπο του και δεν αποκλείεται να φτάσει πρόταση για την πώληση ή τον δανεισμό για τον Τυνήσιο αμυντικό.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, η ΑΕΚ μαζί με τις μεταγραφές των Τζαβέλλα και στόπερ ηγέτη, θα μετράει εννιά κεντρικούς αμυντικούς συνολικά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει στο αμέσως επόμενο διάστημα να παρθούν αρκετές αποφάσεις όσον αφορά τους στόπερ, που έχει στο ρόστερ της, αλλά σε καμία περίπτωση να μην κάνει πίσω για την ενίσχυση της ομάδας με τον στόπερ ηγέτη.

Εν’ ολίγοις, αν η Ένωση κινηθεί βάση σχεδίου, σε προσθήκες και αποχωρήσεις, τότε θα μετράει στην καλύτερη περίπτωση πέντε με έξι κεντρικούς αμυντικούς (μεταξύ αυτών ένας εκ’ των Τσιγκρίνσκι και Γούτα, μόνο σε περίπτωση που δεν αποκτηθεί “στόπερ ηγέτης”, θα δοθούν πιθανότητες παραμονής και των δυο).

Advertisement