10.6
05:22

Καλός ο Τζαβέλλας, αλλά αρκεί;

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο 33χρονος Έλληνας διεθνής αναμένεται στην χώρα μας για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Μία προσθήκη που – όλα δείχνουν – πως προορίζεται για βασική επιλογή, όμως μπορεί να καλύψει το (ποιοτικό) «κενό» των μετόπισθεν;

Σε μία περίοδο που τα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ παίρνουν σειρά, ο Γιώργος Τζαβέλλας φαντάζει έτοιμος να φορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Ο παίκτης της Αλάνιασπορ, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να ενταχθεί στο δυναμικό της Ένωσης, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μεταγραφή που δεδομένα δεν περνά απαρατήρητη και μπορεί να αποδειχθεί σημαντική στην πορεία της σεζόν, τόσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 33χρονου, όσο και για την προσωπικότητα που φέρει μαζί του.

Είναι όμως η προσθήκη που θα δώσει την λύση στο (δεδομένα) μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ; Η ομάδα αναζητούσε έναν στόπερ-ηγέτη για τα μετόπισθεν, τον βρήκε στο πρόσωπο του Τζαβέλλα;

Όλα δείχνουν πως ναι! Ο σχεδιασμός της Ένωσης δεν έχει σε προτεραιότητα την άμεση απόκτηση άλλου παίκτη για το κέντρο της άμυνας, εκτός αν πωληθεί ένας εκ των Νεντελτσιάρου και Σβάρνα, σε ομάδα του εξωτερικού.

Λείπει ένας… Λιβάι Γκαρσία στην άμυνα

Από… ποσοτικής άποψης, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα έχει διαθέσιμους 6+1 στόπερ στην «πρώτη» της ΑΕΚ και συγκεκριμένα τους: Τζαβέλλα, Γούτα, Μήτογλου, Σβάρνα, Νεντελτσιάρου, Λάτσι και Τσιγκρίνσκι, εφόσον ανανεώσει τελικά με την ομάδα.

Ένα σύνολο παικτών που δεν φαίνεται να καλύπτει ποιοτικά το «βάρος» των απαιτήσεων που υπάρχει για τα κιτρινόμαυρα μετόπισθεν, εκτός αν γίνει κάποιο εντυπωσιακό ξέσπασμα από τους νέους ή ο διεθνής Ρουμάνος αλλάξει άρδην την εικόνα που άφησε αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ πέρυσι.

Το πρόβλημα επομένως δύσκολα θα λυθεί με τον Τζαβέλλα στο ρόστερ, όχι γιατί δεν θα προσφέρει στην ομάδα, αλλά γιατί το πρόβλημα φάνηκε – μέσα στη σεζόν – πως δεν καλύπτεται μόνο με μία κίνηση.

Όμως η ΑΕΚ έτσι θα ξεκινήσει την προετοιμασία της και στην συνέχεια ο «Μίλο» θα εισηγηθεί για περαιτέρω ενίσχυση, εφόσον κρίνει πως απαιτείται.

Ένα σύνολο στόπερ που έχει… κάτι καλό, αλλά λείπει ο παίκτης που θα απογειώσει τα μετόπισθεν και θα τα ανεβάσει αυτόματα επίπεδο με την παρουσία του.

Advertisement