
Η αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ από το -21 δεν ολοκληρώθηκε, με την Αναντολού Εφές να «φλερτάρει» με το έμφραγμα, αλλά να παίρνει τη νίκη (89-86) και την πρόκριση στον τελικό της EuroLeague.
Ο πρώτος ημιτελικός του Final Four της EuroLeague, θύμιζε σε μεγάλο διάστημά προπόνηση πυγμάχου με σάκο του μποξ. Η Αναντολού Εφές σφυροκόπησε την ΤΣΣΚΑ για σχεδόν τρία δεκάλεπτα, η ομάδα της Μόσχας αντέδρασε στο τέταρτο και μείωσε από τους 21 στον πόντο, στο τέλος όμως ο Γουίλ Κλάιμπερν αστόχησε στο τρίποντο που θα έστελνε την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τελικό της Κυριακής (30/5). Εκεί θα βρίσκεται η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, με αντίπαλο είτε την Αρμάνι Μιλάνο, είτε τη Μπαρτσελόνα.
Ο Γουίλ Κλάιμπερν (26 πόντοι, 9/9 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ) κι ο Ντάνιελ Χάκετ (17 πόντοι, 6/8 δίποντα, 5/54 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) ήταν μια ομάδα μόνοι τους, αυτοί γύρισαν το παιχνίδι μαζί με τον Λούντμπεργκ (15 πόντοι σε 13:33, πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ), όμως συνολικά η ΤΣΣΚΑ είχε για 30 λεπτά ελάχιστη ενέργεια, καθόλου πείσμα, τον Τόκο Σενγκέλια σε μέτρια βραδιά και τον Ντάρουν Χίλιαρντ απαράδεκτο.
Τα τρίποντα των Σιμόν – Χίλιαρντ έβαλαν από νωρίς στον ρόλο του οδηγού την Αναντολού Εφές (8-2 στο 3′), που έφτασε τα 4/4 τρίποντα για το 19-11 στο έκτο λεπτό, έπαιζε με σπουδαία ψυχραιμία, έκλεισε το δεκάλεπτο στο +10 (25-15) και έβαλε από πολύ νωρίς την ΤΣΣΚΑ στα σχοινιά με τον Ιτούδη να βλέπει 1/6 τρίποντα, 0/2 βολές και μία ασίστ για τέσσερα λάθη.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο στη δεύτερη περίοδο. Η Εφές κράτησε τον απόλυτο έλεγχο, πήγε στο +16 (49-33) με τον Λάρκιν να σκοράρει και να δημιουργεί κατά βούλησε, την ώρα που η ΤΣΣΚΑ ήταν προβλέψιμη, αργή και δεν είχε την ένταση των Τούρκων. Τα 3/13 τρίποντα των Ρώσων και η κακή αναλογία ασίστ/λαθών (4/7), την ώρα που η Εφές μετρούσε 8/13 τρίποντα και 8 ασίστ για έξι λάθη, έκαναν την κατάσταση ασφυκτική για τους τυπικά γηπεδούχους.
Και όμως, το ξέσπασμα που έψαχνε, η ομάδα της Μόσχας το βρήκε με ένα γρήγορο 6-0 που έριξε τη διαφορά στους δέκα (71-61), χωρίς πάντως η Εφές να απειληθεί πραγματικά. Ο Μπομπουά την κράτησε σε απόσταση (77-66 στο 34′), όταν όμως ο Χάκετ έβγαλε ένταση, σκόραρε και μείωσε στους πέντε (81-76), πριν πάρει το πέμπτο φάουλ του Μίτσιτς στο 37′ και δώσει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στο ματς.
Ο Κουρμπάνοβ μείωσε στον πόντο με βολές (87-86), Μπομπουά και Λάρκιν είχαν από ένα άστοχο σουτ, ο Κλάιμπερν βρήκε σίδερο σε τρίποντο και ο Χίλιαρντ επίσης αστόχησε σε μακρινό σουτ, με τον Λάρκιν να κερδίζει φάουλ στα 7.8″, να έχει 1/2 για το 88-86 και τον Ιτούδη να καλεί timeout. Ο Έλληνας προπονητής έδωσε τη μπάλα στον Κλάιμπερν, εκείνος σούταρε για τρεις απέναντι στον Σίνγκλετον, βρήκε σίδερο και είδε την Εφές να προκρίνεται στον τελικό.
Πηγή: sport24
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement