28.5
20:47

Σήκωσε το, το γ… δεν μπορώ να περιμένω

AEK1924.gr team
Σήκωσε το, το γ… δεν μπορώ να περιμένω

Οι Μάγκες έκαναν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της κούπας κερδίζοντας στην Χαλκίδα την Ισταντς με σκορ 30-26 – Έτοιμη η ΑΕΚΑΡΑ να σηκώσει το ΕHF European Cup την Κυριακή στην ρεβάνς που θα γίνει στην ίδια έδρα στις 21:00

Οι Μάγκες ξεκίνησαν δυναμικά, με τον Μπάουερ να αποκρούει πέναλτι και τους Λέμος και Κεδέρη να πετυχαίνουν εντυπωσιακά γκολ (2-1). Το ματς κυλούσε με προσοχή και για τις δυο ομάδες και πολύ πάθος (4-4) με την ΑΕΚ να είναι αρκετά εύστοχη.

Οι Κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα (6-4) και τον… αέρα των Σουηδών (8-4), με τον Μπάουερ να συνεχίζει τα εντυπωσιακά «στοπ» σε δύσκολα σουτ της Ίσταντς. Η διαφορά αυξήθηκε περισσότερο (10-5) με τους Μάγκες να βγάζουν τρομερό πάθος.

Η ΑΕΚ έδειξε επιπόλαιη στο επόμενο διάστημα, χάνοντας επιθέσεις και κάνοντας εύκολα λάθη. Όμως η διαφορά διατηρήθηκε (13-8), με τον Καλόμοιρο να «πέφτει» στην μάχη και να σκοράρει (14-10). Στο ημίχρονο η Ένωση βρισκόταν στο +4 (16-12), βάζοντας τις βάσεις για το πρώτο αποφασιστικό βήμα προ το Ευρωπαϊκό.

Θυμηθείτε την ροή του αγώνα, ΕΔΩ!

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Σουηδοί άλλαξε την άμυνά τους. Ο Χάλμπακ μείωσε στα τρία γκολ αλλά η Ένωση με Πέντερσεν και Μυλωνά κατάφερε να βρει επιθετικές λύσεις διατηρώντας τη διαφορά στα πέντε τέρματα.

Οι Σουηδοί δεν εγκατέλειψαν το ματς και με Άντερσον και Νίγκρεν μείωσαν σε 26-24 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Το τάιμ άουτ που πήρε σε εκείνο το σημείο ο Δημήτρης Δημητρούλιας αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ που με δύο γρήγορα γκολ από Τζηρά (πέναλτι) και Αραμπατζή έφεραν και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η ΑΕΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμά της και έφτασε στη νίκη που της δίνει τεράστιες πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-4, 12-8, 14-9, 16-12 (ημχ), 19-13, 22-17, 25-21, 28-24, 29-25, 30-26

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής, Χίκερουντ, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πέντερσεν, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα, Κεδέρης

ΙΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ, Λ. Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν, Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ, Πέτερσον, Νταλίν, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->