18.5
23:02

Συνάντηση με Μελισσανίδη: Τελικά γίναμε σοφότεροι;

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ώρες μετά την μάζωξη στα Σπάτα και τη συζήτηση μεταξύ δημοσιογράφων και Μελισσανίδη, ο #psyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος τα βάζει κάτω και προσπαθεί να βγάλει το συμπέρασμα της επόμενης μέρας για την ΑΕΚ

Έχει πλέον καθιερωθεί, μιας και είναι και επιθυμία του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη, κάθε τέλος της σεζόν να γίνεται ο απολογισμός για τα πεπραγμένα της ομάδας και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να γίνει συνάντηση και φέτος, όχι γιατί έχει να φοβηθεί κάτι ο Μελισσανίδης, αλλά γιατί το κλίμα δεν ήταν ιδανικό, ύστερα από μια χρονιά που όλα πήγαν στραβά.

Μια πολύ κακή σεζόν, η χειρότερη μετά από αυτή του υποβιβασμού, χρονιά που σε θητεία «Μελ» κανείς δεν περίμενε να δει μετά την επιστροφή του στα κοινά της ομάδας, καθώς ούτε ο ίδιος είχε δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να ανεχτεί ή επιτρέψει τέτοια σφάλματα. Και επειδή χρειάστηκε και ο ίδιος να σχολιάσει τα κακώς κείμενα, οι απαντήσεις που λάβαμε δημιουργούν αρκετά ερωτήματα.

Το ξεκίνημα με τα κακά αποτελέσματα, η κακή ψυχολογία αλλά και οι παίκτες που… «δεν μας βγήκαν», σίγουρα δεν είναι οι μοναδικές αιτίες της φετινής κατιούσας. Επειδή αυτός έχει το μαχαίρι και αυτός έχει και το καρπούζι, είναι πασιφανές ότι το αφεντικό της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του την δική του φιλοσοφία και πολιτική και δύσκολα παρεκκλίνει από αυτή. Και καλά κάνει από τη μία… Από την άλλη, η κριτική που δέχεται δεν θα πρέπει να τον αφήνει και ατάραχο, τη στιγμή μάλιστα που τα πράγματα απέδειξαν ότι κάτι δεν πήγε καλά. Και οι αποδείξεις δεν ήρθαν τώρα, τουλάχιστον φέτος δεν έγινε κανείς «μετά Χριστόν προφήτης», αντιθέτως τα καμπανάκια χτύπαγαν από τον Γενάρη.

Επιμένω να θεωρώ ότι το μεγαλύτερο όνειρο του Μελισσανίδη είναι η υλοποίηση μιας ΑΕΚ ανεξάρτητης, με δικά της γήπεδα, προπονητικά, γραφεία κ.λπ. Και θεωρώ μέχρι και σήμερα, ότι δύσκολα θα τα πετύχαινε όλα αυτά δίχως αυτόν. Γιατί όμως η κουβέντα πρέπει να σταματάει πάντα εκεί;

Που ήταν το αγωνιστικό όραμα τη χρονιά που πέρασε; Θα υπάρξει ενόψει της φετινής ή θα περιμένουμε ακόμα έναν χρόνο, μέχρι το νέο γήπεδο να είναι έτοιμο; Στην προσπάθεια να βγάλω ένα συμπέρασμα από την σημερινή συνάντηση στο προπονητικό ερωτήθηκα τελικά: «Γίναμε σοφότεροι;». Εγώ προσωπικά μπερδεύτηκα παραπάνω.

Υπάρχει τελικά πλάνο για το αγωνιστικό τμήμα σε βάθος διετίας, τριετίας για μια ομάδα με δυνατό κορμό που θα παίζει το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ΑΕΚ στις αρχές τις δεκαετίας του 90’; Είμαστε διατεθειμένοι να «σπάσουμε αυγά» αν χρειαστεί για να κάνουμε την υπέρβαση σε αυτό το κομμάτι; Το «δεν μας βγήκαν οι παίκτες», και «το ίσως μας βγουν τη νέα χρονιά», δεν μου μοιάζει με ξεκάθαρες σκέψεις αλλά θεωρώ ότι και ο ίδιος ο Μελισσανίδης θα τα βάλει κάτω και ειδικά φέτος θα προσπαθήσει να καλύψει το έδαφος.

Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πόσο μπροστά, πολυεπίπεδα, είναι ο βασικός και ορκισμένος αντίπαλος μας, Ολυμπιακός, όμως θέλω να πιστεύω ότι έμαθε από τα λάθη, και από εδώ και μπρος θα την δει… αλλιώς. Όπως είπε και ο ίδιος, στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement