17.5
10:16

Βέρντε: Κερδισμένη ή χαμένη η ΑΕΚ;

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η Σπέτσια έμεινε στην κατηγορία και αγοράζει τον 24χρονο Ιταλό από την Ένωση. Ένα deal που… πανηγυρίστηκε δεόντως, θεωρώντας την ΑΕΚ κερδισμένη. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Κάτι λιγότερο από 1.000.000€ κόστισε το κόστος της μεταγραφής του Ντάνι Βέρντε στην ΑΕΚ από την Ρόμα, το καλοκαίρι του 2019.

Η σεζόν που ακολούθησε δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών και ο 24χρονος εξτρέμ αποχώρησε δανεικός και… αγύριστος – όπως αποδείχθηκε – στην Σπέτσια.

Με τον ιταλικό σύλλογο να κερδίζει την παραμονή του στην Serie A, η ρήτρα αγοράς ενεργοποιείται, με τον Δικέφαλο να βάζει περί τις 700.000€ στα ταμεία του, από έναν παίκτη που τελικά αποφάσισε πως δεν ήθελε.

Από (καθαρά) οικονομικής απόψεως, η ΑΕΚ βγαίνει χαμένη από μία υπόθεση που έδωσε «μάχη» και έκλεισε με 3χρόνια συμβολαίου. Άλλωστε, είναι νωπά ακόμα τα δημοσίευμα των Ιταλών που ανέφεραν πως η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη έχει φτάσει 10(!) φορές υψηλότερα, από όσο θα αγοραστεί από την Ένωση.

Η αγωνιστική συνεισφορά του Βέρντε στην Σπέτσια, σε μία από τις… μικρές του Ιταλικού ποδοσφαίρου, ήταν σημαντική. Σε ένα πρωτάθλημα δυσκολότερο του ελληνικού και με – εμφανώς – ποιοτικότερους αντιπάλους απέναντι.

Είναι επομένως αιτία πανηγυρισμού η συμφωνία που επετεύχθη με την Σπέτσια, από τον άλλοτε Τεχνικό Διευθυντή της ΑΕΚ, Ίλια Ίβιτς;

Η Ένωση χάνει έναν παίκτη που αν είχε αξιοποιήσει διαφορετικά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα είχε θέση στα πλάνα της.

Advertisement