17.5
10:03

Η αυλαία έπεσε, ώρα για αποφάσεις

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η φετινή σεζόν τελείωσε χθες για την ΑΕΚ, αλλά η επόμενη πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα, τρέχοντας όλες τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και να κυμανθούν σε τρία στάδια.

Η αυλαία έπεσε χθες για την πιο αποτυχημένη χρονιά της ΑΕΚ, τα τελευταία πέντε χρόνια που αποτυπώνεται πλέον και απ’ την βαθμολογική θέση που τερμάτισε, καταλαμβάνοντας την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από κάθε παιχνίδι γίνονται οι αναλύσεις των αναλύσεων, αλλά σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά η αυλαία έπεσε για την Ένωση σε μια απ’ τις χειρότερες χρονιές της και πρέπει από σήμερα κιόλας οι άνθρωποι της ομάδας να πέσουν με τα μούτρα στην δουλειά, για να προχωρήσουν στις διορθώσεις των λαθών της περασμένης σεζόν, ώστε να μην παρουσιαστεί και την επόμενη χρονιά αυτό το χάλι.

Οι ευθύνες προφανώς, βαραίνουν αρκετούς, άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο, αλλά το θέμα πλέον δεν είναι η ταξινόμηση ευθυνών, αλλά η διόρθωση των αστοχιών με αποφάσεις που μπορεί να χρειαστεί να μπει ακόμα και το μαχαίρι στο κόκκαλο, αλλά όλα θα πρέπει να γίνουν με μια σωστή σειρά συγκεκριμένων ενεργειών απ’ τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Η απόφαση για προπονητή

Η πρώτη απόφαση που δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε λεπτό και ιδανικά θα ήταν να έκλεινε μέσα στην εβδομάδα είναι η απόφαση για προπονητή και πως θα πορευτεί η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν.

Είτε με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, είτε με οποιονδήποτε άλλον, η Ένωση θα πρέπει να μην χάσει χρόνο να πάρει μια απόφαση, να έρθει σε συμφωνία -αν τυχόν προχωρήσει με άλλον προπονητή- και να ξεκινήσουν από κοινού το χτίσιμο της νέας ομάδας.

Η αξιολόγηση του ρόστερ και το ξεσκαρτάρισμα

Η επόμενη απόφαση που θα παρθεί, προφανώς μαζί με τον προπονητή, είναι η αξιολόγηση του υπάρχον ρόστερ και το αμέσως επόμενο το ξεσκαρτάρισμα.

Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ο τρόπος για να αποδεσμευτούν, ώστε στην συνέχεια να τσεκάρουν σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα για την επόμενη σεζόν, έχοντας και μια εικόνα για το τι χαρακτηριστικά παικτών χρειάζεται το ρόστερ για να ψαχτεί στην μεταγραφική αγορά.

Η μεταγραφική ενίσχυση

Τελευταίο κομμάτι είναι η μεταγραφική ενίσχυση κι’ αυτό γιατί πρώτα θα πρέπει να γίνουν όλα τα παραπάνω και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην ενίσχυση της ομάδας.

Προφανώς και οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν τσεκάρει και έχουν ξεχωρίσει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο η τελική επιλογή να γίνει με την συγκατάθεση του προπονητή της ομάδας, για την καλύτερη δυνατή συνεργασία τους, καθώς αυτός θα αποφασίσει τι στυλ παιχνιδιού θα ακολουθήσει η ομάδα και τι χαρακτηριστικά θέλει στο ρόστερ του.

Με λίγα λόγια βρισκόμαστε στην αρχή μιας περιόδου, που αν η Ένωση θέλει να αλλάξει τα πάντα για να επιστρέψει στο σωστό δρόμο των επιτυχιών, θα πρέπει από σήμερα κιόλας να σηκώσει μανίκια και να τρέξει με χίλια τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, χωρίς να χάσει -πολύτιμο- χρόνο, ώστε να χτίσεις απ’ το μηδέν μια ομάδα που την εφετινή σεζόν έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ της ιστορίας της.

Advertisement