15.5
18:15

Παρέμεινε στην Serie A και αγοράζει… Βέρντε η Σπέτσια

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η Ιταλική ομάδα κλείδωσε την παραμονή της στην Serie A, με τη νίκη της κόντρα στο Τορίνο με 4-1 και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να ενεργοποιηθεί η υποχρεωτική οψιόν αγοράς του Ντανιέλε Βέρντε.

Μια νίκη ήθελε η Σπέτσια για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη Ιταλική κατηγορία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έμπαινε σε περιπέτειες.

Η ιταλική ομάδα λοιπόν, κατάφερε να επικρατήσει με το εμφατικό 4-1 κόντρα στο Τορίνο και να κλειδώσει την παραμονή της, στην Serie A, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Ντανιέλε Βέρντε.

Συγκεκριμένα, η Σπέτσια το περασμένο καλοκαίρι ερχόταν σε συμφωνία με την ΑΕΚ για την παραχώρηση με την μορφή δανεισμού του Ιταλού εξτρέμ, δίνοντας 300 χιλ. ευρώ ως ενοίκιο, αλλά βάζοντας και μια υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το φετινό καλοκαίρι σε περίπτωση που παρέμεναν στην Serie A.

Κάπως έτσι λοιπόν, με το κλείδωμα της παραμονής στη Serie A, η Σπέτσια θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στην καταβολή των 800 χιλ. ευρώ για την αγορά του Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος την φετινή σεζόν μετράει 23 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 ασίστ, κάνοντας μια αρκετά θετική χρονιά και βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του, να πετύχει τον στόχο της.

Με αυτήν την εξέλιξη, η Ένωση θα βάλει συνολικά στα ταμεία της, το ποσό των 1,1 εκατ. ευρώ, για την παραχώρηση του Ντανιέλε Βέρντε στη Σπέτσια, τα 300 χιλ για το ενοίκιο που έχει ήδη εισπράξει και 800 χιλ. ευρώ, για την πώληση του.

Advertisement