13.5
10:35

Παραιτείται ο πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας, εξαιτίας ναζιστικού σχολίου

AEK1924.gr team
Advertisement

Σε παραίτηση οδηγείται ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Φριτζ Κέλερ, έπειτα από την σύγκριση που έκανε ενός συναδέλφου του με δικαστή των Ναζί.

Σάλο προκάλεσε το ναζιστικό σχόλιο, που έκανε ο πρόεδρος της Γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Φριτζ Κέλερ.

Ο ίδιος είχε συγκρίνει πρόσφατα έναν συνεργάτη του, με έναν αδίστακτο δικαστή της Ναζιστικής κατοχής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κέλερ να οδηγηθεί σε απολογία την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη (11/5) έθεσε την παραίτηση του στην διάθεση του συμβουλίου.

«Ο πρόεδρος Κέλερ σε δική του απόφαση αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης, που αναμένεται στις 17 Μαΐου» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Ο Κέλερ βρέθηκε στην θέση αυτή, όταν σύγκρινε τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Ράινερ Κοχ , με τον δικαστή των Ναζί Ρόλαντ Φράισλερ, ο οποίος θεωρείται από τους υπεύθυνους του Ολοκαυτώματος, καθώς  οδήγησε στον θάνατο 2.600 εχθρούς του Χίτλερ.

Ο Κέλερ ζήτησε συγγνώμη στην διάρκεια συμβουλίου της ομοσπονδίας, το οποίο έγινε στις 23 Απριλίου, ωστόσο ο ίδιος κλήθηκε κανονικά σε απολογία.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Κέλερ θα βρεθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή, για να καταθέσει και στην συνέχεια όπως ο ίδιος δήλωσε πρόθεση του είναι να παραιτηθεί από την θέση του.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως ο Κέλερ πήρε την θέση του προέδρου το 2019, έπειτα από την παραίτηση του Ρέινχαρντ Γκρίντελ, που κατηγορήθηκε δια δωροδοκία από Ουκρανό επιχειρηματία.

Ωστόσο εκτός από τον Κέλερ, εκτός συμβουλίου αναμένεται να βρεθεί και ο γενικός γραμματέας Φρίντριχ Κούρτιους.Την θέση του Κέλερ αναμένεται να πάρει ο Κοχ, ωστόσο μετά τις εκλογές του 2022, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Advertisement