12.5
20:58

Υπουργείο Πολιτισμού: «Εισβολή οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη»

AEK1924.gr team
Advertisement

Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί πως περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης επιχείρησαν να εισβάλλουν περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού το απόγευμα της Τετάρτης (12/5), όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν.
Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά.

Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

Πηγή: sport24

Advertisement