12.5
23:39

Συνάντηση Αυγενάκη με αντιπροσωπεία της UEFA – «Παρών» ο Κλάτενμπεργκ

AEK1924.gr team
Advertisement

Αντιπροσωπεία της UEFA αποτελούμενη από τους Κέβιν Λαμούρ, Ζόραν Λάκοβιτς και Μάριο Γεωργίου είχε συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Το παρών έδωσε και ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ. 

Δίωρη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αμέσως μετά την άφιξή της στην Αθήνα, είχε αντιπροσωπεία της UEFA, αποτελούμενη από τους Κέβιν Λαμούρ (αναπληρωτής γενικός γραμματέας), Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών) και Μάριο Γεωργίου (υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών).

Στο μεταξύ τους ραντεβού συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, ενώ το παρών έδωσε και ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο κύριος Λάκοβιτς μετέφερε ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που στήριξε αμέσως την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο πρόσφατο ζήτημα με την επιχειρούμενη δημιουργία της European Super League.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ενημέρωση από το υφυπουργείο αθλητισμού, ο κύριος Λάκοβιτς έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδο της αθλητικής μεταρρύθμισης σε θέματα:

• καταπολέμησης των χειραγωγημένων αγώνων μέσω της λειτουργίας της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας.

• καταπολέμησης του ντόπινγκ με την κύρωση του αναθεωρημένου Κώδικα του WADA και την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ.

• χρηματοδότησης του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέσω της αλλαγής στον τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

• λειτουργίας του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων, με την καταγραφή των νόμιμων και ενεργών ερασιτεχνικών σωματείων της χώρας, τη διαφανή συγκρότηση των εκλογικών καταλόγων μέσω του Μητρώου και τη χρηματοδότησή τους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Πηγή: sport24

Advertisement