11.5
14:07

Χάντμπολ: Ο δρόμος της ΑΕΚ για τους τελικούς του πρωταθλήματος

AEK1924.gr team
Advertisement

Το εμπόδιο του Διομήδη, του ΠΑΟΚ και της Δράμας θα πρέπει να περάσει η ΑΕΚ στη β’ φάση του πρωταθλήματος για να βρεθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος Handball Premier.

Οι Κιτρινόμαυροι είναι αναμφισβήτητα το αδιαφιλονίκητο φαβορί της φετινής Handball Premier, αλλά για να φτάσει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να περάσει απ’ την Β’ φάση του πρωταθλήματος τρία εμπόδια.

Συγκεκριμένα, οι Μάγκες θα βρουν στον δρόμο τους, τον Διομήδη Άργους απ’ τον Α’ όμιλο του πρωταθλήματος και τον ΠΑΟΚ, με την Δράμα απ’ τον Β’ όμιλο, διεκδικώντας τους τελικούς που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή.

Μετά την αλλαγή της διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, οι τέσσερις ομάδες, οι οποίες και είναι οι δυο πρώτες από κάθε όμιλο, θα αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα, μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς που κέρδισαν απέναντι στις ομάδες που συνεχίζουν, απ’ την Α’ στην Β’ φάση.

Επίσης, οι ομάδες που αγωνίστηκαν μεταξύ τους στην α’ φάση, όπως η ΑΕΚ με τον Διομήδη και ο ΠΑΟΚ με την Δράμα, δεν θα τεθούν αντιμέτωπες ξανά σε αυτή την φάση. Κάτι που σημαίνει ότι οι Μάγκες θα αναμετρηθούν κόντρα σε ΠΑΟΚ και Δράμα εντός και εκτός έδρας.

Αναλυτικά η απόφαση της ΟΧΕ:

Στο Δ.Σ. αποφασίστηκαν οι αλλαγές στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων 2020-2021, όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία. Handball Premier: Στην Β’ φάση θα συνεχίσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, μεταφέροντας μόνο τους βαθμούς που κέρδισαν απέναντι στις ομάδες που συνεχίσουν στη Β’ φάση. Θα διεξαχθεί μίνι πρωτάθλημα (4 αγωνιστικές) εντός- εκτός και οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο δεν αγωνίζονται ξανά. Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στον τελικό και ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες. Δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Advertisement