05.5
06:39

Του… Judah το φιλί

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο 20χρονος αδερφός του Λιβάι Γκαρσία πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ. Μία έξυπνη προσθήκη των ανθρώπων της Ένωσης, με ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχολογία του Λιβάι, σε μία περίοδο που έμοιαζε… down.

Η άφιξη του Λιβάι Γκαρσία από την Μπειτάρ Ιερουσαλήμ συνέβη με πρωτόγνωρο – για τα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ – τρόπο.

Μία μεγάλη επένδυση της ομάδας, έχοντας πειστεί πως ο 23χρονος από την Σάντα Φλόρα αξίζει τα 2.500.000€ για το 60% των δικαιωμάτων του.

Ένα πρότζεκτ που τα περιθώρια… λάθους έπρεπε να είναι μηδενικά και όπερ και εγένετο. Ο Λιβάι αποδεικνύεται σε παίκτη-αποκάλυψη, δίχως ακόμα να έχει δείξει το 100% των δυνατοτήτων του, έχοντας  ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως κάτι άλλαξε στον τρόπο παιχνιδιού του 23χρονου. Δεν το… ευχαριστιέται όσο στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν, δεν βγάζει την ίδια όρεξη και έμπνευση, έχοντας πέσει και σε ποσοστά αποτελεσματικότητας.

Είτε προέρχεται από το γεγονός πως άλλα περίμενε και άλλα συνέβησαν σε επίπεδο στόχων και ποιότητας ρόστερ, είτε από τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Μανόλο Χιμένεθ, ο 23χρονος σαν να… φρέναρε αγωνιστικά.

Η περίπτωση του αδερφού του, Τζούντα Γκαρσία, παρουσιάστηκε ως «ανακάλυψη» της ΑΕΚ, δίχως… σπρώξιμο από μεριάς Λιβάι. Όπως και να έχει, η άφιξη του 20χρονου μεσοεπιθετικού είναι γεγονός και προσφέρει διπλά στην Ένωση.

Δυό-δυό σαν τους Χιώτες

Τεράστια ψυχολογική ώθηση για τον Λιβάι η άφιξη του αδερφού του, Τζούντα. Άλλωστε δεν είναι μικρό το βήμα που έκανε, αφήνοντας μία καθημερινότητα πίσω του για το άλμα της Ευρώπης.

Η παρουσία των αδερφών Γκαρσία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο δείχνει διάθεση από πλευράς ΑΕΚ να παρέχει τα πάντα, σε έναν παίκτη που πιστεύει όσο κανέναν τα τελευταία χρόνια και μπορεί να αποδειχτεί σε τεράστιο περιουσιακό στοιχείο.

Αγωνιστικά ο Τζούντα θα κριθεί εν καιρώ. Άλλωστε, είναι εμφανές πως δεν έχει λειτουργήσει σε επίπεδα πρωταθλητισμού και υψηλού επιπέδου, κυρίως στην σωματοδομή του. Θα πάρει τις ευκαιρίες του, με τους ανθρώπου της Ένωσης να έχουν εντοπίσει θετικά σημεία που αφήνουν υποσχέσεις.

Ποιος μπορεί όμως να διαψεύσει πως η άφιξη του Τζούντα, δεν έχει στόχο να επανέλθει ο Λιβάι στον καλό εαυτό του – εντός και εκτός γηπέδου – και να… φορτσάρει ενόψει της νέας σεζόν;

Advertisement