04.5
05:58

«Τρέχει» για ενδεκάδα ο Μπάκάκης – Η σκέψη του Χιμένεθ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Έλληνας μπακ έχει επιστρέψει απ’ το περασμένο -Μεγάλο- Σάββατο (01/05) σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και ανεβάζει στροφές για να τεθεί στη διάθεση του Χιμένεθ για το αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα μήνα και λίγες ημέρες, ο Μιχάλης Μπακάκης έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων στα Σπάτα, έχοντας ξεπεράσει πλήρως την θλάση που τον ταλαιπώρησε και αποκόμισε από παιχνίδι της Εθνικής ομάδας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε απ’ το περασμένο -Μεγάλο- Σάββατο (01/05), ο “Μπακά” να συμπεριλαμβάνεται στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και να ανεβάζει στροφές, για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η αλήθεια είναι πως έχει χάσει αρκετές προπονήσεις και δεν είναι εύκολο να χτυπήσει αμέσως την πόρτα της… ενδεκάδας, αλλά απ’ την άλλη θα κριθεί καθημερινά η αγωνιστική του κατάσταση, ώστε να κρίνει ο Ισπανός τεχνικός για τον αν θα τον συμπεριλάβει στα βασικά του πλάνα για το αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς, ο Μπακάκης βρίσκεται στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ και θα βρεθεί στην αποστολή της ομάδας, αλλά το ερωτηματικό που παραμένει είναι, αν θα συμπεριληφθεί και στη βασική ενδεκάδα.

Η μέχρι τώρα κατάσταση του στις προπονήσεις, φαίνεται πως είναι καλή και δεν έχει θέμα για να τεθεί άμεσα στα πλάνα του Ισπανού τεχνικού, αλλά ο ίδιος είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση, βλέποντας πάντως τον διεθνή Έλληνα μπακ, να ανεβάζει στροφές καθημερινά και να τρέχει, ώστε να… χτυπήσει ενδεκάδα, για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Στις σκέψεις του Χιμένεθ ο Μπακάκης ως… τρίτος στόπερ

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι θα χτυπήσει για μια θέση στην ενδεκάδα για το δεξί άκρο της άμυνας, βγάζοντας εκτός τον Βασιλαντωνόπουλο κι’ αυτό γιατί η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια χρησιμοποιεί το 3-5-2, έχοντας όμως αρκετά παράπονα απ’ την εικόνα του Νεντελτσιάρου γι’ αυτό δεν αποκλείεται ο Μπακάκης να προοριστεί για την θέση του τρίτου στόπερ στην τριάδα της άμυνας.

Η συγκεκριμένη σκέψη την έχει κάνει ο Μανόλο Χιμένεθ βλέποντας τον Μπακάκη να τίθεται στη διάθεση του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν και ο προπονητής που τον δοκίμασε πρώτος την σεζόν 2017/2018 στο συγκεκριμένο ρόλο, ως μια έξτρα λύση, έχοντας θετικά αποτελέσματα και δεν αποκλείεται τώρα να τον ξανά χρησιμοποιήσει, αφήνοντας δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο.

Advertisement