30.4
14:23

Νικολαΐδης: «Η Ευρώπη μιλάει για την ΑΕΚ χάρη στον Παπασταμάτη»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Παναγιώτης Νικολαΐδης παραχώρησε συνέντευξη σε πολιτική εφημερίδα για την φετινή Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, τονίζοντας πως η Ευρώπη μιλάει για την Ένωση χάρη στον Σταμάτη Παπασταμάτη.

Ο Παναγιώτης Νικολαΐδης μίλησε στη Real News για την μέχρι τώρα επιτυχία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, ενώ αποθέωσε τον ισχυρό άντρα του Χάντμπολ, Σταμάτη Παπασταμάτη, τονίζοντας ότι η Ευρώπη μιλάει για την Ένωση χάρη στον ίδιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Νικολαΐδης στη Real News:

-Τι το ξεχωριστό είχε η ΑΕΚ έναντι των αντιπάλων της και έφτασε μέχρι εδώ;

“Πάντα αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο με το ίδιο σθένος και μόνο για τη νίκη. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ και αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο κάποιος που το ζει από κοντά. Αυτό είναι και το ξεχωριστό μας στοιχείο, που ξεκινά από τα αποδυτήρια, αποτυπώνεται στο γήπεδο, στον κόσμο που μας στηρίζει και βεβαίως στις προσωπικότητες που συνθέτουν το τμήμα. Στόχος μας από την αρχή ήταν οι εγχώριοι τίτλοι και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Το θέλαμε πολύ, το παλέψαμε, δείξαμε σθένος, πάθος, θέληση και είμαστε ένα σκαλοπάτι πριν από την κορυφή”.

-Το προφίλ των Σουηδών και οι πιθανότητες επιτυχίας σας.

“Η ΑΕΚ χτίστηκε για να πρωταγωνιστεί. Όπως και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης είναι δύο παιχνίδια, 120 λεπτά, ο θάνατος σου η ζωή μου. Θα κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να φέρουμε το Κύπελλο Ευρώπης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ποιοτική και καλή ομάδα οι Σουηδοί, θα τους μελετήσουμε αναλυτικά, το προπονητικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα αυτής σε συνδυασμό με την πείρα και το πείσμα μας θα αποτελέσουν τον τέλειο συνδυασμό για τον τελικό”.

-Είσαι ο παλαιότερος στην ομάδα, ήταν ανέκαθεν όλα ρόδινα;

“Πράγματι ως παλαιότερος έχω ζήσει πολλά και δεν ήταν πάντα καλές οι ημέρες. Αλλά σίγουρα θα έχετε ακούσει το “ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚΑΡΑ στα δύσκολα”. Αισθάνομαι και αισθανόμαστε τυχεροί που στο δρόμο μας βρέθηκε ένας άνθρωπος που υπεραγαπά την ομάδα, αποδεικνύοντας το καθημερινά όλο και περισσότερο. Την ανέβασε ψηλά σε δύσκολους καιρούς και την έφτασε εκεί που την ονειρεύτηκε, χωρίς να έχουμε πιάσει ταβάνι. Ο λόγος για τον πρόεδρο Σταμάτη Παπασταμάτη, με την συμβολή του οποίου αλλά και αυτήν του προέδρου της Ερασιτεχνικής Αλέξη Αλεξίου, πλέον όλη η Ευρώπη μιλά γι’ αυτήν την ομάδα”.

-Στόχοι στο εξής, μετά από τον τελικό.

“Είναι και θα είναι σταθερά υψηλοί, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος και βεβαίως ανταγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη. Όσο για εμένα, θα συνεχίζω να στηρίζω την προσπάθεια, όπως κάνω σχεδόν δέκα χρόνια, με όνειρό μου περισσότερα Κύπελλα και να παίξουμε έναν τελικό ή ένα σημαντικό παιχνίδι σε γεμάτο γήπεδο με τον απίστευτο κόσμο στο πλευρό μας, μου έλειψε πολύ αυτό”.

Advertisement