30.4
20:21

Καφφάτος: «Κάναμε κατάθεση ψυχής, να εξαργυρωθεί με την κατάκτηση του τροπαίου!»

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο ένας εκ’ των συνεργατών του Δημήτρη Δημητρούλια, Δημήτρης Καφφάτος, μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα τονίζοντας ότι η Ένωση έκανε κατάθεση ψυχής στη Σλοβενία, ενώ πρόσθεσαν ότι πρέπει να εξαργυρωθεί με την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Καφφάτος στο sport-fm.gr:

«Ίσως είναι η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι σε ότι αφορά το ελληνικό χάντμπολ. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι κάπως νευρικά χωρίς να έχουμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση αλλά και αμυντικά είχαμε μία αστάθεια η οποία έδωσε το δικαίωμα στη Γκορένιε να βρίσκει εύκολα γκολ, είτε από αιφνιδιασμούς, είτε στην οργανωμένη επίθεση.

Ήταν μια δύσκολη αρχή γιατί δώσαμε την ψυχολογία στους Σλοβένους και πίστεψαν ότι θα περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Στην διακοπή του ημιχρόνου και ενώ βρισκόμασταν ήδη πίσω στο σκορ με έξι γκολ, έπρεπε το προπονητικό τιμ να σκεφτούμε τις λύσεις ώστε να επιστρέψουμε στον αγώνα και να παλέψουμε για τη νίκη.

Αλλάζοντας την αμυντική μας λειτουργία και παρουσιάζοντας μία πιο επιθετική άμυνα, καταφέραμε και πήραμε κάποιες μπάλες, αρχίζαμε να μειώνουμε το σκορ και στο τέλος να πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η πίστη που είχαμε για το παιχνίδι μας και ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ.

Δεν μπορούσαμε να μην πανηγυρίσουμε έξαλλα αυτή τη νίκη, πρώτον γιατί ήταν η πρόκριση στον τελικό και δεύτερον ήταν η κατάθεση ψυχής που κάναμε όλοι οι παίκτες, το προπονητικό τιμ και φυσικά και η διοίκηση από τη μεριά της. Είναι μία συνολική προσπάθεια η οποία πρέπει να εξαργυρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και αυτός είναι μία κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου!».

Advertisement