29.4
19:55

Αγγελόπουλος για Σπανούδη: «Υπήρξε εμβληματικός πρόεδρος»

AEK1924.gr team
Advertisement

Συμπληρώνονται σήμερα 80 χρόνια από την εκδημία του Κωνσταντίνου Σπανούδη, εμβληματικού παράγοντα του Ελληνισμού και πρώτου Προέδρου της Α.Ε.Κ. – Το μήνυμα του Αγγελόπουλου

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ BC, κ. Μάκης Αγγελόπουλος, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης, απηύθυνε-συνέγραψε τον παρακάτω «χαιρετισμό», κατόπιν πρόσκλησης του Ιστορικού-Συγγραφέα, και τέως Αντιπροέδρου της ΑΕΚ BC, Κυριάκου Χήνα, ο οποίος δημοσιεύεται στις σελίδες 13-14 του Βιβλίου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ – Η πυρακτωμένη ρομφαία του αλύτρωτου Ελληνισμού».

Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει:
«H ανάδειξη των Άξιων της Ιστορίας μας αποτελεί καθήκον όλων όσοι συμμετέχουν με οιονδήποτε τρόπο στα κοινά της ΑΕΚ.

Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, υπήρξε εμβληματικός πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, πολιτικός, δημοσιογράφος και διανοητής. Μεταλαμπαδευτής και σκαπανέας της «κιτρινόμαυρης» Ιδέας. Αξίζει «εις τους αιώνας των αιώνων» την πανενωσίτικη ευγνωμοσύνη. Βαριά η παρακαταθήκη, που κληροδότησε σε όλους εμάς, που είχαμε-έχουμε την τύχη και την τιμή να διακονούμε τα ιερά και όσια από το δικό μας μετερίζι, στο οποίο όπως καλά γνωρίζουν όλοι, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας στην ΚΑΕ, προσπαθούμε με ταπεινότητα, αλλά και με υπερηφάνεια να υποστηρίξουμε. Με αποκορύφωμα τη δημιουργία της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, όπου ο (κινηματογραφικός) Κωνσταντίνος Σπανούδης, κατέχει εξέχουσα θέση, ενώ η φράση του «Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας… Όταν παίζουμε θα λέμε την ΙΣΤΟΡΙΑ μας», απέσπασε δικαίως τα εύσημα και συνιστά σύμβολο αγώνα και διεκδικήσεων διαρκείας.

Ο Κωνσταντινουπολίτης παράγοντας, αλλά και οι συνοδοιπόροι – συνιδρυτές της ΑΕΚ, μάς οδηγούν. Με το όραμα που εμπνεύστηκαν, με την υλοποίηση του σκοπού με βάση το πρώτο καταστατικό της «Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως», και με την πίστη στις αξίες, που κλήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της να υπηρετήσουν. Ανεκτίμητη συμβολή στην «κιτρινόμαυρη» βιβλιογραφία το παρόν έργο του καθηγητή-συγγραφέα Κυριάκου Χήνα, o οποίος γνωρίζει να προβάλλει διαχρονικά τις προσωπικότητες, που ανέδειξαν και σέβονται τους αξιακούς κώδικες της 97χρονης Ιστορίας μας.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στον Κωνσταντίνο Σπανούδη.

Υποχρεωμένοι να περπατήσουμε στο δρόμο, που χάραξε. Για το μεγαλείο του Συλλόγου μας. Για το «δικέφαλο αετό». Για τα βυζαντινά χρώματα της γέννησής μας».

 

Advertisement