28.4
22:17

Οικονομικός βραχνάς για την Βασίλισσα – Νέο πρόστιμο και 48ωρη προθεσμία

AEK1924.gr team
Advertisement

Κάποιες οικονομικές οφειλές βαραίνουν επικίνδυνα την ΑΕΚ με την FIBA να ορίζει 48ωρη προθεσμία για να τις τακτοποιήσει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τις επιβληθεί νέο πρόστιμο.

Η ΑΕΚ δεν τήρησε όπως όφειλε να καταβάλει το χρηματικό ποσό που είχε συμφωνήσει με τους Λούκα Μπάνκι, Μάλικ Χέρστον και Χάουαρντ Σαντ Ρος, με αποτέλεσμα να έρθει η αντίδραση της FIBA, η οποία στις 5 Μαϊου θα προχωρήσει σε άρση δυνατότητας νέου διακανονισμού των συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του novasports.gr, η Ένωση έλαβε έγγραφο τελικής προειδοποίησης της FIBA, με το οποίο αναφέρει ρητά ότι θα πρέπει μέσα στο επόμενο 48ωρο να προχωρήσει άμεσα στην τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της, που έχει μέχρι την 3οη Απριλίου, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσει -εκτός των οφειλών- και το συνολικό πρόστιμο 117 χιλ. ευρώ (130.000 ελβετικών φράγκων).

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν πληρώσει τίποτα απ’ τις οφειλές της, μέχρι την 5η Μαϊου, τότε θα επικυρωθεί το πρόστιμο και η καταβολή διακανονισμών σε ban που θα αρθεί μόνο αν εξοφληθεί ολόκληρο το ποσό προς FIBA και οφειλόμενους, ενώ παράλληλα η Ένωση δεν θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει σε συμφωνία και να ανακοινώσει άλλες μεταγραφές.

Η Βασίλισσα φέρεται να έχει προχωρήσει σε διακανονισμό που δεν τήρησε, μετά την καταβολή των δυο πρώτων δόσεων, με τον πρώην προπονητή της, Λούκα Μπάνκι (πρόστιμο 6ο χιλ), αλλά και με τους παίκτες Μαλίκ Χέρστον (5ο χιλ.) και Χάουαρντ Σαντ Ρος (20 χιλ.).

Βέβαια, με το έγγραφο των προστίμων και των ασφυκτικών προθεσμιών, η αρμόδια υπηρεσία της FIBA απέστειλε επίσημη ενημέρωση στην ΑΕΚ για την νέα επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών (ban) για δυο ακόμα πρώην παίκτες.

Πρόκειται για τον Αμερικάνο, Ντελρόι Τζέιμς και τον σέντερ του Ηρακλή, Βασίλη Καββαδά. Αν και σε αυτές τις δυο περιπτώσεις, δεν υπάρξει τήρηση καταβολής των διακανονισμών, θα επιβληθεί πρόστιμο, καθώς υπάρχει διαβάθμιση των συνεπειών στις ομάδες που αθετούν την καταβολή των δόσεων αποζημίωσης.

Απ’ εκεί και έπειτα, σύμφωνα με πληροφορίες απ’ το AEK1924.gr, η Βασίλισσα δεν έχει ενημερωθεί για κάποια προθεσμία ή τελεσίγραφο απ’ την FIBA, όπως επίσης δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τον διακανονισμό του Χάουαρντ Σαντ Ρος.

Advertisement