22.4
21:18

Εκδικάστηκε στο διαιτητικό της ΕΠΟ η διαμάχη Ολυμπιακού – Φιλιππούση

AEK1924.gr team
Εκδικάστηκε στο διαιτητικό της ΕΠΟ η διαμάχη Ολυμπιακού – Φιλιππούση
Advertisement

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα λύσουν τις διαφορές τους ο Ολυμπιακός και ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης έπειτα από προσφυγή των ερυθρολέυκων. «Η επιλογή του δεν είναι έγκυρη» υποστηρίζει η ομάδα του Πειραιά.

Προθεσμία μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα 26/4 πήρε ο Ολυμπιακός και η πλευρά του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Ιάκωβου Φιλιππούση, που οδηγήθηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, έπειτα από την προσφυγή των «ερυθρόλευκων».

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Σαράκης και Μπάρτζης, που ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει το δικαίωμα να παραιτηθεί από την εισήγηση να προτείνει εκτελεστικό γραμματέα. «Ο Ζαγοράκης παραιτήθηκε του δικαιώματος να προτείνει τον εκτελεστικό γραμματέα. Έχει αυτό το δικαίωμα και προβλέπεται και από το νόμο. Αν ο νομοθέτης ήθελε, ο πρόεδρος να είναι δέσμιος αυτής της υποχρέωσης, θα υπήρχε και μια ποινή ακυρότητας. Το καταστατικό προβλέπει ρητά ποιος αναπληρώνει τον πρόεδρο. Και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση εκεί. Στην Εκτελεστική Επιτροπή ο πρόεδρος είπε να προτείνει ο αναπληρωτής τον ορισμό του εκτελεστικού γραμματέα. Και απείχε της διαδικασίας».

«Ο πρόεδρος καλείται να προτείνει, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή ψηφίζει. Αλλιώς θα έλεγε ότι ο πρόεδρος ορίζει, όχι προτείνει. Ο Ζαγοράκης αποχωρεί από τη συνεδρίαση και λέει ότι δεν έχει πρόβλημα να είναι οποιοσδήποτε ο εκτελεστικός γραμματέας. Και λέει να προτείνει ο αναπληρωτής του. Και υπογράφει χωρίς καμία επιφύλαξη. Θα μπορούσε να πει στον αναπληρωτή, τον κ. Δημητρίου, να τον υπογράψει εκείνος, που τον πρότεινε. Τον υπέγραψε ο πρόεδρος όμως. Ο Φιλιππούσης βγήκε επειδή ομοφώνως ψηφίστηκε η πρόταση Δημητρίου. Αν δεν είχε δικαίωμα ο αναπληρωτής, πώς θα διοικούνταν η ΕΠΟ χωρίς εκτελεστικό γραμματέα; Ο Αγραφιώτης λέει ουσιαστικά ότι θα ήθελε περισσότερους υποψήφιους για τη θέση. Δεν μπορεί να στραφεί εναντίον αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ζητάει να διαταχθεί ο Ζαγοράκης να προτείνει εκτελεστικό γραμματέα! Ο Αγραφιώτης δεν κάθισε για να καταψηφίσει. Έφυγε! Δεν έχει έννομο συμφέρον. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Αγραφιώτης είναι μέλη της ΕΠΟ, βάσει των όσων προβλέπει το Καταστατικό. Είναι μέλη της Super League. Ο Φιλιππούσης εξελέγη με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Γιατί δεν αρκεί να πει ο πρόεδρος ένα όνομα. Πρέπει να ψηφιστεί και από την Εκτελεστική Επιτροπή».

Πηγή: SDNA

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->