16.4
11:51

«Χτίζει» σερί… Ευρώπης

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μετά από την σημαντική νίκη της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» της δίνεται μία μοναδική ευκαιρία για ένα σερί 3 νικών. Η Ένωση καλείται να… χτίσει πάνω στο «διπλό» της Θεσσαλονίκης, εάν θέλει να ελπίζει στην ευρωπαϊκή προοπτική.

Μέσα σε όλη την προπονητολογία που έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα, η ομάδα της ΑΕΚ καλείται να πετύχει στόχους.

Δύσκολο – ειδικά για τον Μανόλο Χιμένεθ – να μείνει ανεπηρέαστη από όσα λέγονται και γράφονται, με 8+1 αγώνες να υπολείπονται και 2 στόχοι να… παίζονται.

Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση έχει μία μοναδική ευκαιρία να μπει δυναμικά στην διεκδίκηση της θέσης που οδηγεί στο Europa Conference League, «χτίζοντας» πάνω στη νίκη-αντίδρασης που πέτυχε κόντρα στον Άρη.

Αρχή γενομένης την ερχόμενη (18/04) Κυριακή, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολη και μετέπειτα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αγώνες που θα παιχτούν στην έδρα της και είναι δεδομένα παιχνίδια must-win για την ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη αυτό το σερί τριών νικών, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί το αποτέλεσμα ενός ακόμα στραπάτσου.

Θα είναι πολύ δύσκολο – από κάθε άποψη – για την Ένωση να σχεδιάσει την επόμενη σεζόν χωρίς το εισιτήριο της Ευρώπης στο χέρι της.

Άπαντες το γνωρίζουν αυτό και οι ερχόμενοι αγώνες είναι άκρως σημαντικοί για να διατηρηθεί η ομάδα ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης.

Advertisement