13.4
11:30

Το ΟΑΚΑ θα κρίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Η πρόκριση στην Ευρώπη θα περάσει από το ΟΑΚΑ, με το οποίο η ΑΕΚ έχει αποδεδειγμένα κακή σχέση, κάτι που το φανερώνουν και τα στατιστικά της.

Η νίκη της Ένωσης επί του Άρη στο Χαριλάου ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα, σε μια περίοδο που έψαχνε αντίδραση, προκειμένου να ξεπεράσει την κακή ψυχολογία που την βαραίνει.

Το συγκεκριμένο τρίποντο αν μη τι άλλο αφύπνισε τους παίκτες του Χιμένεθ, οι οποίοι είδαν στην πράξη ότι ο στόχος της Ευρώπης είναι ακόμα εφικτός και διόλου απίθανος να επιτευχθεί, παρά τα πολλά και συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η ΑΕΚ για να φτάσει στην πηγή και να πιει το… ευρωπαϊκό νερό, τότε θα πρέπει να μην αρκεστεί σε αυτή την καλή εμφάνιση, αλλά να αναθαρρήσει και να ξεκινήσει την δική της αντεπίθεση.

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα κριθεί (και) από τις εντός έδρας αναμετρήσεις της, δηλαδή στο ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα φανερώνουν άλλωστε την κακή συγκομιδή, καθώς σε 14 αγώνες μετράει μόλις 6 (!) νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, έχοντας συγκεντρώσει 22 βαθμούς, από τους 42 διαθέσιμους.

Με λίγα λόγια, η Ένωση πρέπει να καταπολεμήσει τον μεγαλύτερο εχθρό της, την ίδια της την έδρα. Ένα γήπεδο, το οποίο δεν έβγαζε την αύρα ποδοσφαιρικού γηπέδου και που στην πράξη η ίδια η ομάδα δεν αγάπησε ποτέ.

Advertisement